December első három hétvégéjén tartják az idei Vízivárosi Adventet

2018.11.26. 12:17
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 26. (hétfő) 
A helyi iskola aulájába várják az érdeklődőket szombat délutánonként.    Galéria   
 
 
 
 
 
 
Ötödik esztendeje készülnek együtt a karácsonyra a régi Vízivárost alkotó, szomszédos választókerületek. Advent első három hétvégéjén a résztvevők hagyományosan a Vízivárosi Általános Iskola aulájában gyűlnek össze, ahol szombat délutánonként lesznek programok, minden hétvégén más-más körzet intézményeinek szereplésével. A lebonyolítást a Vízivárosi LISZI segíti. – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón.

A Vízivárosi Advent népszerű ünnepváró programja a négy testvérkörzetnek. A lakók számontartják és várják ezeket a napokat, hogy meghitt hangulatban, együtt készülhessenek a karácsonyra. Így lesz ez idén is, a Vízivárosi Általános Iskolában verses, zenés, táncos színpadi programokkal, óvodások, kisiskolások és nyugdíjas csoportok bemutatóival, kézműves foglalkozásokkal, díszek készítésével, mézeskalács dekorálással várják az érdeklődőket.

Dr. Horváth Miklósné
, a 3-as számú választókerület, Víziváros önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt: azért csak három szombaton tart az ünnepük, mert a negyedik időpont december 22-e lenne, és ez nagyon közel esik a szentestéhez. Ekkor már minden család készül a karácsonyra, így a képviselőkkel közösen úgy döntöttek, hogy a tavalyihoz hasonlóan idén is három szombaton lesz a Vízivárosi Advent. Újdonságként idén megkérték a gyerekeket, hogy hozzák el a közös karácsonyfára a saját készítésű díszeiket, rajta az óvodai jelükkel. Ezek a dekorációk később szép emlékei lesznek a közös ünnepnek.

December 1-jén, az első adventi hétvégén a 11-es választókerült nyitja a programokat, az eseményen Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár és Dr. Horváth Miklósné is közreműködik.  Deák Lajosné, a körzet önkormányzati képviselője fontosnak tartja, hogy az ünnep a családról, a gyerekek szóljon, ezért körzetének valamennyi közintézménye és a Szent Kristóf Ház is szerepel a műsorban.

December 8-án a 10-es választókerület, a Felsőváros lesz soron. Földi Zoltán képviselő arról beszélt, hogy több generáció képviselteti magát a műsorban a pici óvodásoktól és iskolásoktól a nyugdíjasokig.

December 15-én, a harmadik adventi hétvégén a 3-as és 4-es körzet közös adventje zárja a programokat. Molnár Tamás, a 3-as választókerület képviselője örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a közös ünnepnek szépen kialakult tradíciói vannak a Vízivárosban. Kifejezetten figyeltek arra, hogy minden korosztálynak jusson szórakozási lehetőség.

A képviselők mindegyike szeretettel invitálta a családokat a meghitt hangulatú, közös ünneplésre! A belépés ingyenes.

 A kapcsolódó plakát letölthető a Galériából. 

 

Szöveg: Havasi Tímea
 

Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.