Adventre készül a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

2018.11.26. 14:52
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 26. (hétfő)
Betlehemi szép csillag kiállítás, Advent a Rác utcában 
 
 
 
Kiállítással, adventi családi hétvégével készül az ünnepre a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A „Betlehemi szép csillag pályázatra” ma és holnap lehet nevezni az alkotásokat, amelyekből december 1-én, szombaton nyílik tárlat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. December 8-án és 9-én pedig „Advent a Rác utcában” címmel rendeznek egész napos kézműves programokat, ismertette az egyesület év végi programjait Szenczi Jánosné elnök és Tóthné Albrecht Anikó vezetőségi tag.


Az adventi időszakban, az ünnepre hangolódásban is tevékeny részt vállalnak a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai. A decemberi eseményekről Szenczi Jánosné elnök elmondta, tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Betlehemi szép csillag pályázatot a közösség, a Szent Donát Alapítvánnyal, illetve a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal közösen. A pályaműveket november 26-27-én lehet leadni. A pályázaton ifjúsági és felnőtt kategóriában hivatásos kézművesek, és műkedvelő alkotók, alkotócsoportok egyaránt részt vehetnek. A szakmai zsűri által legszebbnek ítélt alkotásokból december 1-én, szombaton 14.30 órakor nyílik kiállítás a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban, ahol Spányi Antal megyés püspök mond köszöntőt. A tárlatot Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke nyitja meg.  A Szent Korona Galériában december 22-ig nemcsak a pályázatra beérkezett alkotások, hanem az egyesület 20 éves évfordulója alkalmából készült kiállítás is látható.

Képeslap, karácsonyfadísz, mézeskalács, gyöngyből, bőrből, saját kézzel készített ajándéktárgyakkal lephetik meg szeretteiket mindazok, akik ellátogatnak advent második hétvégéjén, december 8-án és 9-én a Rác utca 27. szám alá. A Fehérvári Kézművesek Házában egész nap foglalkozásokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A nyitott kovácsműhelybe szombaton is alkothatnak ajándékot. A belépődíj egész napra 1000,-, félnapra 500,- Forint lesz.

Tóthné Albrecht Anikó, az egyesület vezetőségi tagja szólt arról is, hogy a Városház téren és a Püspöki Adventi Udvarban 15 kézműves árusítja majd portékáját hétvégenként 10-19 óra között, az utolsó héten 14-19 óra között.

A részletes program letölthető a http://www.fehervarikezmuvesek.hu/ oldalró

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.