Az önkormányzat segítene, de az EU szabályai nem engedik

2018.11.26. 15:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 26. (hétfő)
Az 5-ös számú postahivatal bezárásáról tartottak tájékoztatót       Galéria
 
 
 
 
 
 
2018-ban több lépésben alakult át a fehérvári postai hálózat: júniusban a Maroshegyen és augusztusban a Budai úton megnyílt posta után a Magyar Posta Zrt. a Zombori úti 5-ös számú posta december 1-jével történő bezárásáról döntött. A már három éve húzódó bezárást az ezt megelőző két évben a város kérésére többször elhalasztották, azonban az idei évben az önkormányzat kérése ellenére a Magyar Posta a bezárás mellett döntött. A környék lakosainak tájékoztatására dr. Dienesné Fluck Györgyi és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők tartottak a témában a sajtótájékoztatót, ahol elhangzott, hogy a Magyar Posta Zrt-t Székesfehérvár Önkormányzata - akár a rezsiköltségek átvállalásával is - a hivatal fenntartására kérte.
 
Dr. Dienesné Fluck Györgyi a tájékoztatón elmondta, hogy dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel az elmúlt 3 évben, évről-évre felvették a kapcsolatot a Magyar Post Zrt-vel, azért, hogy megakadályozzák a Zombori úti bezárást: „Azt mindenkinek látni kell, hogy a posta bezárásának ügyébe az Önkormányzatnak sajnos semmi beleszólása nem volt. Az Európai Unió rendelete alapján ugyanis a Magyar Posta Zrt-nek liberalizált piacon, magánvállalatokkal kell versenyeznie. A brüsszeli döntés alapján tehát a postai szolgáltatás nem közszolgáltatás, hanem piaci alapú üzleti szolgáltatás, amely államilag, önkormányzat által nem támogatható. Ebből az következik, hogy a város minden vállalása és támogatási-, üzemeltetési szándéka ellenére a Postahivatal fenntartásához nem adhat semmilyen forrást.” – kezdte a képviselő, aki hangsúlyozta, hogy az ügy rendezése érdekében a decemberi közgyűlésen előterjeszti azt a javaslatát, hogy a város Önkormányzata forduljon Brüsszelhez az üggyel kapcsolatban, és amennyiben az Európai Uniós jogszabályok lehetővé teszik majd, a város hajlandó átvállalni a postahivatal havi rezsijét, amennyiben az megoldást nyújtana az üzemeltetéshez.
 
Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő ismertette a körzetében lakók helyzetét: „Mindenkit nehéz helyzet elé állít a változás: a kisfaludiak számára tömegközlekedéssel nehezen megközelíthető például az újonnan kijelölt Késmárki úti posta. Ennek a kérdésnek a rendezése érdekében már megtettük a lépéseket, amelynek megoldására úgy tűnik, hajlik a posta: a lakók a 22-es busszal könnyedén megközelíthető Budai úti postához fognak területileg tartozni. Hangsúlyoznunk kell továbbá, hogy képviselőtársammal és Polgármester úrral mindent megtettünk azért, hogy elkerüljük a mostani helyzetet.”
 
Dr. Dienesné Fluck Györgyi képviselő felhívta a figyelmet a posta új szolgáltatására, amelyet a lakók a Köfém lakótelep 1. szám alatt álló ház 0-24 órában őrzött portáján érhetnek el. A Posta könnyen használható csekkautomatát telepített a legszélesebb körben használt szolgáltatásának gyors és kényelmes ügyintézése érdekében. Az automata minden nap reggel 6 és 22 óra között igénybe vehető, melynek használatában a portán dolgozók készséggel segítenek.
 
 
 
 
 
Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.                                               


Fotó: Simon Erika

 


 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.