December 7-én, pénteken rendezik az ökumenikus Adventi Jótékonysági Estet

2018.11.27. 11:57
KÖZLEMÉNY - 2018. november 27. (kedd) 
Támogatói jegyek vásárolhatóak 2.000 forintért.    Galéria  
 
 
 
 
 
Neves művészek is fellépnek az ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten, melyet december 7-én, pénteken rendeznek a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.  A programra támogatói jegyek vásárolhatóak több helyszínen, az esemény előtt pedig ajándékokat, adományokat is gyűjtenek három székesfehérvári iskolában.

A 13. Adventi Jótékonysági Est december 7-én, pénteken 18.00 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház dísztermében.  Neves művészek működnek közre, többek között Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, Nyisztor Ilona Európai polgár-díjas és Magyar Művészetért-díjas csángómagyar népdalénekes,  Ninh Dyc Hoáng Long  operaénekes, a Vírtuózok verseny korcsoport győztese. Itt lesznek továbbá Szlama László, Enyedi Ágnes, Salamon Soma és Török Tilla Junior Prima-díjas népzenészek, illetve Berecz István kétszeres aranysarkantyús néptáncos.

Az ünnepi eseményre támogatói jegyek vásárolhatóak 2.000 forintért a helyszínen, a Fő utcai  Líra Vajda János Könyvesboltban, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban, a Talentum Református Iskolában és a Református Lelkészi Hivatalban. A bevételből a Lévai Czeglédi Péter Református Gimnáziumot (Felvidék) és a Beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházat (Kárpátalja) támogatják.

A jótékonysági estet megelőzően a diákok és a tanárok gyűjtenek ajándék cipősdobozokat a Ciszterci Szent István Gimnáziumban és a Talentum Református Általános Iskolában, a Munkácsy Mihály Általános Iskola pedig tisztítószereket, tartós élelmiszereket ajánlott fel.  Az ajándékokat - a Városgondnokság és a Fehérvár Médiacentrum támogatásával - Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője viszik el a moldvai csángómagyar településre, Pusztinába, a Magyar Házba. A csíkcsomortáni Szellő Szálló a szállást biztosítja az adományvivők számára.

A kapcsolódó plakát letölthető a Galériából. 

–    Vége –


Szöveg: Havasi Tímea


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.