Új okos, a régi zöld helyett

2018.11.30. 13:47
SAJTÓKÖZLEMÉNY - Székesfehérvár, 2018. november 30. (péntek)
Digitális tábla és projektor a Kodályban          Galéria 
 
 
 
 
 
 
 
A Denso Gyártó Magyarország Kft. jóvoltából új digitális táblával, számítógéppel és projektorral gazdagodott a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 8.é osztályos tanulóinak terme. Az intézmény 2-es számú termében elhelyezett, Bébi névre keresztelt új tanulást segítő eszközt a nyolcadik osztályosok rövid műsorral köszönték meg a vállalat képviselőinek.
 
 
Izgatottan várták vendégeiket a 8.é osztály tanulói a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI a 2-es számú teremben. Az egymás között csak „adományteremnek” hívott helyiségbe érkeztek már különleges iskolapadok Finnországból, itt helyezték el az újonnan felhangolt Kodály II. Programból kapott zongorát és legutóbb – az iskola legnagyobb örömére – ez a terem gazdagodott a Denso Gyártó Magyarország Kft. által felajánlott okostáblával és a hozzátartozó számítógéppel, projektorral.
 
A közelmúltban felszerelt táblával a gyerekeknek már most sok közös élményük van, elmondásuk alapján rendkívül sokoldalúan tudják azt használni a nyelvi, a földrajz-, a biológia-, a kémia- és fizikaórákon. A felajánló cég képviselőinek éppen ezért verses-zenés köszönőműsorral készültek: meglepték őket szóló- és kórusénekkel, készítettek egy videót, az osztály informatikusa, Karácsony Gábor robotot programozott a mai alkalomra, illetve Barta Georgina: Egy új barát című versét szavalta el, amelyet a tábláról írt.
 
A Denso képviseletében Szincsák Attila kereskedelmi és pénzügyi igazgató szólt a gyerekekhez. Elmondta, hogy a cég okostábla adományozó programja révén már több székesfehérvári iskola büszkélkedhet a „Bébihez” hasonló eszközzel. Az igazgató megköszönte a különleges műsort a gyerekeknek és egyben az egész osztályt invitálta egy interaktív gyárlátogatásra is.
 
 
 
 
Az esemény képei letölthetők a Galériából!
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.