Hallottad? Láttad? Ott voltál? Írd meg!

2018.11.30. 15:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 30. (péntek)
Városi pályázat felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak. Galéria 
 
 
 
 
Városi pályázatot hirdetett felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak a Táska Rádió az Önkormányzat és a DUE Médiahálózat támogatásával. Hallottad? Láttad? Ott voltál? Írd meg! #Székesfehérvár– ez a felhívás szlogenje: kötetlen műfajú, valamilyen a városhoz kapcsolódó témában várnak újságcikkeket fotókkal, 2019. január 25-ig. A pályázatokat szakmai zsűri értékeli, a legjobb publicisztikákat értékes médiakommunikációs eszközökkel jutalmazzák.


A Táska Rádióban rendezett Közösségi Médianapot a DUE Médiahálózat. A rendezvényt Szayly József, a szervezet alelnöke nyitotta meg, és a kisközösségi médiaprogramokat, valamint a szakmai együttműködést méltatta: „Jobb példát kis médiaközösségre mondani, mint amilyen itt Székesfehérváron a Táska Rádió, nagyon nehéz lenne.” – fogalmazott, és megköszönte a Lánczos Kornél Gimnáziumnak a támogatást. Bordács Lajos, az iskola igazgatója a vendéglátók nevében köszöntötte a médianap résztvevőit, és azt mondta, hogy mind a rádióra, mind az iskolára igazak Gárdonyi szavai: a vár ereje nem a falakban, hanem a védők szívében van – az ott tevékenykedő diákok és felnőttek nélkül egyik sem működhetne.   

A rendezvényen városi pályázatot hirdettek felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak az Önkormányzat és a DUE Médiahálózat támogatásával, amit Ollerinyi Tamás programigazgató ismertetett. „Nem titkolt célunk az, hogy végre megvalósuljon egy olyan egyedi és különleges dolog itt Fehérváron, hogy a diákokat megmozgató események és érdekességek felkerüljenek egy közös honlapra: és létrejöjjön egy összefogott, városi diákinformációs portál.” Hallottad? Láttad? Ott voltál? Írd meg! #Székesfehérvár– ez a felhívás szlogenje: bármilyen műfajú publicisztikával pályázhatnak a diákok, a téma pedig lehet városi esemény, rendezvény, verseny, itt élő fiatal, felnőtt vagy akármilyen kapcsolódó téma. Olyan már megjelent vagy meg nem jelent újságcikkeket várnak a szervezők, amelyek ebben a tanévben íródtak.

Mészáros Attila
alpolgármester az induló diákújságíró pályázattal kapcsolatban elmondta: „Nem túlzás azt állítani, hogy nagyon-nagyon sok, a fiatalokat érintő program is van Székesfehérváron, amelyeken a helyi média ugyan ott van, de az egyfajta látószög – fontos, hogy lássuk ezeknél a programoknál, hogy nektek, fiataloknak, akik aktív résztvevői vagytok ezeknek, mi a véleményetek, és azt hogyan tudjátok megfogalmazni.” – buzdította a megszólított korosztályt az alpolgármester. Hozzátette: a gimnázium és azon belül a rádió a benne dolgozókkal komoly missziót végeznek a városban, a kis közösség pedig túlmutat önmagán jelentőségében.

A cikkeket 1800-3000 karakter terjedelemben, csatolt fotóval, illetve fotókkal kell beküldeni az irdmeg@taskaradio.com e-mail címre 2019. január 25-ig, a pályázó diák nevével, iskolájával és osztályával. Szakmai zsűri fog dönteni a beérkezett pályázatokról, a legjobbak értékes nyereményeket, médiakommunikációs eszközöket kapnak. A pályázat részletes kiírása a www.taskaradio.com/irdmeg oldalon olvasható.

A médianapon a közösségi oldalak témájában tartott interaktív előadást a résztvevő fiataloknak Kruzslicz Dávid, a szeretlekmagyarorszag.hu csoport munkatársa Hogyan használjuk jól és okosan az internetet és a mobil-alkalmazásokat? címmel, bemutatkoztak a dués vlogger-bloggerek, Kitti&Viola, Bomba Soma és Babcsány Andris, majd kahoot médiaismereti játékra hívták a diákokat. A rendezvény vendégei voltak azok a szabolcsi diákok, akik a Táska Rádió #Hashtag csoportjához hasonlóan a DUE EFOP-pályázatában vesznek részt mint kisközösségi diákújságíró csoport tagjai.

Az eseményen készült fotók, valamint a toborzóplakát letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Pintér Ádám


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.