Tízéves az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum

2018.11.30. 17:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. november 30. (péntek)
 
 
 
Idén tízéves az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum. A jubileum alkalmából pénteken ünnepséget tartottak, amelyen a város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte az intézményben dolgozókat. Az eseményen elhangzott, Székesfehérvár hazánk egyik legkiemelkedőbb egészségipari innovációs rendszerének a birtokosa.

 

Dr. Med. Habil. Madácsy László PhD 2004-ben került Székesfehérvárra, hét éven át volt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető főorvosa volt 2011-ig. Többedmagával alapította meg az Endo-Kapszula Kft-t, majd vezetésével nyitotta meg kapuit az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum a városban. A jubileum kapcsán rendezett ünnepségen elhangzott, az elmúlt tíz évben ötvenszeresére nőtt a hozzájuk fordulók száma. A betegek nemcsak Székesfehérvárról és Fejér megyéből, hanem az országos számos pontjáról érkeznek a jól felszerelt, magas szakmai orvosi ellátást nyújtó centrumba. Egy éve vezették be azt a navigációs kapszularendszert, amely Közép-Európában egyedül Székesfehérváron található.

A tízéves magánintézmény dolgozóit, tulajdonosait dr. Cser-Palkovics András köszöntötte. A polgármester kiemelte: „Székesfehérvár számára minden olyan kezdeményezés, vállalkozás fontos, ami az egészségüggyel összefüggően professzionális, magas minőségű szakmai munka elvégzésére lehetőséget adó eszközparkot, környezetet és, ami a legfontosabb, szakember gárdát jelent. Legyen szó az állami vagy a magánszektorban működő intézményekről, a hozzájuk forduló, azt gondolom, méltán várja el, hogy minőségi szolgáltatást kapjon, hiszen a legfontosabb dologról, az egészségéről van szó. E magánintézet létrehozása és elmúlt tíz éve jól mutatja, hogy volt és van társadalmi igény az ilyen jellegű szolgáltatásra.” Székesfehérvár polgármestere gratulált az elmúlt egy évtizedhez és további sok tíz évet kívánt még az intézmény dolgozóinak.

Magyarország egyik legkiemelkedőbb egészségipari innovációs rendszerének a birtokosa Székesfehérvár, erre hívta fel a jelenlévők figyelmét Kiss Antal. A Magyar Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója kiemelte, a magyar agy, a tudás, a képesség, az innováció helyet követel magának Európában. Ez jelenti hazánk jövőjét is. Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden semmi, mondta dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója, aki szólt arról is, hogy Székesfehérváron – az országos adatokat figyelembe véve – a legmagasabb számban végzik az endokapszulás vizsgálatokat. A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, dr. Karsai Béla köszöntőjében az innováció, a fejlesztés és a megújulás szerepéről szólt.

Az ünnepség végén Dr. Madácsy László, az Endo-Kapszula Kft. igazgatója vetített képes összeállításban mutatta be az intézmény elmúlt tíz évét. Mint mondta, a magánorvosi centrum az általános belgyógyászati problémák mellett speciálisan szakosodott a gasztroenterológiai betegségek felismerésére és kezelésére, ezen belül is az endoszkópos (tükrözéses) vizsgálatok teljes spektrumának fájdalommentes elvégzésére. Azzal a küldetéssel indultak és dolgoznak ma is, hogy valós alternatívát és méltóságteljes ellátást biztosítsanak pácienseik számára a magyar egészségügyben, lehetővé téve a rendszeres gasztroenterológiai szűréseket, pontos diagnózisokat, hozzájárulva ezzel egy alapvetően egészségtudatosabb társadalom létrejöttéhez. A következő évek terveiről szólva kiemelte, többek között a képalkotó diagnosztika további fejlesztését szeretnék elérni.

A  helyszínen készült fotók letölthetők a Galériából.

                                                                

fotó: Molnár Artúr

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.