"Kicsi gyertyák, lobogjatok fel!”

2018.12.01. 17:16
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 1. (szombat)
Elkezdődött a Vízivárosi Advent idei programja. Galéria 
 
 
Ötödik esztendeje készülnek együtt a karácsonyra a régi Vízivárost alkotó szomszédos választókerületek. Advent első három hétvégéjén a résztvevők hagyományosan a Vízivárosi Általános Iskola aulájában gyűlnek össze szombat délutánonként, minden hétvégén más-más körzet intézményeinek szereplésével. Az adventi koszorú első gyertyáját Deák Lajosné önkormányzati képviselő Szőke Kamillával és Fábián Lackóval, a Hétpettyes Óvoda ovisaival közösen gyújtotta meg.


A Vízivárosi Advent népszerű ünnepváró programja a négy testvérkörzetnek. A lakók számon tartják és várják ezeket a napokat, hogy meghitt hangulatban, együtt készülhessenek a karácsonyra. A Vízivárosi Általános Iskolában verses, zenés, táncos színpadi programokkal, óvodások, kisiskolások és nyugdíjas csoportok bemutatóival, kézműves foglalkozásokkal, díszek készítésével, mézeskalács-dekorálással várják az érdeklődőket.

Advent első hétvégéjén Dr. Horváth Miklósné, a 3-as számú választókerület, Víziváros önkormányzati képviselője köszöntötte a megjelenteket. „Az adventi koszorú négy gyertyája a hit, a remény, az öröm és a szeretet azt jelzi, hogy hiszünk abban, reménykedünk, hogy az öröm, ami összehoz bennünket az ünnepvárás során, az a szívünkben olyan szeretetté válik, ami tettekre sarkall. Nemcsak most, hanem hosszú-hosszú időre.” E gondolatokkal kívánt szeretetteljes készülődést az adventi időszakra. Az első adventi hétvégén a 11-es választókerület intézményei készültek ünnepi műsorral. A körzet önkormányzati képviselője, Deák Lajosné köszönetet mondott a fellépőknek, a pedagógusoknak és a családoknak, hogy hetek óta készülnek erre a napra, varázslatos műsorukkal örömtelivé teszik a várakozás időszakát.

Advent első hétvégéje arról szól, hogy fellobban az első gyertya lángja. Egy gyertya fénye önmagában kevésnek tűnik, ám a sötétben egy gyertya lángja is már a fényt jelenti. Lehet, ez is feladatunk a várakozás időszakában, hogy a pici, apró, jó dolgokat lássuk meg. Gondoljuk végig, melyek azok az apró dolgok, azok a kis fények, amelyek szebbé, jobbá teszik a mi életünket, osztotta meg ünnepi gondolatait Tornyai Gábor plébános.

A köszöntőket követően az adventi koszorú első gyertyáját Deák Lajosné önkormányzati képviselő Szőke Kamillával és Fábián Lackóval, a Hétpettyes Óvoda gyermekeivel közösen gyújtotta meg. Az óvodások műsorát követően a Szent Kristóf Ház növendékei léptek színpadra. A délután folyamán a Nefelejcs úti óvodások, a Hétvezér, a Széna Téri és a Kossuth Lajos Általános Iskola gyermekeinek előadásában karácsonyi versekkel, zenével hangolódhattak az ünnepre a Vízivárosi Adventre érkezők. Az előadások alatt zajló kézműves foglalkozásokon karácsonyi díszeket is készíthettek gyerekek és felnőttek. 

December 8-án a 10-es választókerület, a Felsőváros lesz soron. December 15-én, a harmadik adventi hétvégén a 3-as és 4-es körzet közös adventje zárja a programokat. A szombatonként 15.00 órakor kezdődő műsorban több generáció képviselteti magát a pici óvodásoktól és iskolásoktól a nyugdíjasokig.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Az mai eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.


fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.