Teljes pompájában csillog a börgöndpusztai karácsonyfa is

2018.12.01. 17:37
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 1. (szombat)
 
 


Az ünnepi időszakra készülődve, az első adventi hétvégén hagyományosan idén is feldíszítették a közösségi kemence és a Szent Antal-kápolna melletti parkban a börgöndpusztai karácsonyfát. A terebélyes, égősorral megvilágított  fa díszítését a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület szervezte ebben az évben is. A kézzel készített díszek és gömbök elhelyezésében a helyi lakosoknak, gyerekeknek ezúttal dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester is segített.

 

Füstölt a kemence, illatozott a forralt bor és a tea – a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület tagjai idén is hagyományosan közös karácsonyfa-díszítésre invitálták a környékben lakókat. A kézzel készített szaloncukor, csillag és kesztyű alakú óriásdíszek mellett a gyerekek gömbökkel, ajándékcsomagokkal és szaloncukor-formákkal öltöztették ünnepi díszbe a városrész karácsonyfáját.

 

Ezúttal a díszítésben a helyiek segítségére volt dr. Dienesné Fluck Györgyi, a körzet önkormányzati képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester is. A fadekorálás közben az önkormányzati képviselő elmondta, hogy nagyon összetartó közösség él Székesfehérvár-Börgöndpusztán.  „Minden évben összegyűlünk és jó hangulatban, sütemények, meleg tea és forralt bor mellett hangolódunk az előttünk álló ünnepekre a helyi közösséggel. Jó beszélgetések mellett, vidáman díszítjük fel együtt a fát a gyerekek nagy örömére. Külön megtiszteltetés a számunkra, hogy ezúttal Székesfehérvár polgármestere is eljött hozzánk és itt van velünk.” – emelte ki  a képviselő, aki hozzátette, hogy kiemelten fontos szerepe van a jó közösség szervezésében a Börgöndpusztáért Érdekvédelmi Egyesület tagjainak, akik legutóbb egy közös disznóvágással ünnepelték a tél beköszöntét.

 

A képviselő elmondta, hogy bár a városrészben az elmúlt évek során épült egy közösségi kemence és önkormányzati támogatásból felújították a Szent Antal-kápolnát, a fejlesztéseknek természetesen még nincs vége: már épül Börgöndpuszta első járdája és a jövő évben a játszótér mellett felépülhet a közösségi ház is.

 

 

 
 
 
 
A karácsonyfa díszítésen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Bácskai Gergely
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.