Négyszázan futottak a Várkörúton

2018.12.02. 14:54
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 2. (vasárnap)
Adventi jótékonysági program Székesfehérváron.
 
 
 
A IV. Adventi Jótékonysági Futást rendezték vasárnap délelőtt Székesfehérváron. A januári Jótékonysági Estélyhez hasonlóan itt is a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ 2019-es programjainak megvalósítását támogatták a résztvevők.


Csaknem négyszázan álltak rajthoz a vasárnapi hidegben a Várkörúton. A jótékonysági futás az adventi ünnephez kapcsolódóan évek óta idei szólítja a mozogni vágyókat, akik nevezésükkel a jótékony célt is támogatják. A rajtnál jelen volt dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki kiemelte, mára nemcsak a januári estély, hanem az adventi futás is hagyománnyá vált.

„Fontos, hogy jó célt támogatnak, akik eljöttek, hiszen a nagycsaládosok egyesülete, valamint a Család- és Gyermekjóléti központ részesül az idei adományokból. Fehérváron a mozgásnak, a futásnak nagy bázisa van, és jó látni, hogy ebben az ünnepi pillanatban is sokakat mozgósít a hívó szó. Öröm lesz este a gyerekverseny győzteseivel együtt felkapcsolni a belvárosi ünnepi kivilágítást, idén először a leggyorsabb lány és fiú is ott lehet a színpadon velünk.” – mondta a polgármester.

Valóban hagyomány, hogy a rövidebb távon, az egykörös futáson induló gyerekek közül a leggyorsabb részt vehet a díszkivilágítás ünnepi felkapcsolásában. Idén Trenka Ádám volt a fiúk között a leggyorsabb, a lányok közül pedig Bese Mirtill ért célba elsőként. Ők lesznek tehát a résztvevői a Városház téri ceremóniának 18 órakor. A célban köszöntötte őket Miklósa Erika, Kossuth-díjas operaénekesnő, aki a jótékonysági estély ötletgazdája, háziasszonya is, és az adventi futáson is rendszeresen részt vesz. A felnőttek ötkörös, mintegy öt kilométeres távján ezúttal is rajthoz állt, mégpedig az estély másik háziasszonya, Lengyel Zsófia parasportoló kísérőjeként. 

A nagyobb távon indulók között számos sportolót láthattunk, triatlonisták, atléták is elindultak. De volt, aki babakocsival, akadt, aki Mikulás-jelmezben futott, és az öt kilométeren is rajthoz állt több gyerek is. Az első helyért két élsportoló futott nagy versenyt, végül a hajrában Farkas Dáriusz, az ARAK korábbi atlétája megelőzte Dévai Márkot, az Alba Triatlon versenyzőjét. A győztes jutalma páros belépő a VIII. Jótékonysági Estélyre, amelyet ezúttal a MOL Aréna Sóstó különtermében rendeznek január 12-én.

A IV. Adventi Jótékonysági Futáson a rövidebb távon minimum 100, a hosszabbon minimum 500 forint volt a nevezési díj, ezen felül mindenki szándéka szerint adakozhatott a nemes célért. A bevétel a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Székesfehérvári Csoportja, valamint a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ jövő évi programjainak megvalósítását szolgálja.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.

Szöveg: Somos Zoltán
Fotó: Simon Erika
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.