Beérett a gyümölcs – idén is remekeltek az ARAK fiatal atlétái

2018.12.03. 11:22
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 3. (hétfő)
 
 
 
Hazai és nemzetközi szinten is kiváló eredményeket ért el az ARAK 2018-ban. Az ország legjobb atlétikai utánpótlás akadémiája a korosztályos versenyeken rendre szállítja a sikereket, de immár a felnőttek között is vannak magyar klasszisai az egyesületnek. A sikeres versenyzőket és edzőket a Városházán fogadta Székesfehérvár polgármestere. 


2018 is rendkívül sikeres évként kerül be az Alba Regia Atlétikai Klub történelemkönyvébe. Az ARAK Utánpótlás Akadémia növendékei a hazai és nemzetközi versenyeken, több világversenyen is érmeket, kiváló helyezéseket értek el, az egyesület ma már a magyar atlétika egyik legerősebb bázisa. Ez részben a kiváló infrastrukturális feltételeknek köszönhető, hiszen a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban irigylésre méltó körülmények között készülhetnek az atléták. De legalább ilyen fontos, hogy jó szakemberek foglalkoznak velük, a legkisebbektől a már felnőtt korú versenyzőkig összehangolt szakmai munka zajlik az ARAK-ban. Ennek bizonyítékai a nemzetközi sikerek, melyek elérőit a szokásoknak megfelelően a Városházán fogadta dr. Cser-Palkovics András polgármester, hogy kis ajándékkal fejezze ki a város háláját az atléták és edzőik felé.

„Amikor ilyen ünnepi alkalommal találkozunk, érdemes számot vetni az elmúlt évekről. Nyugodtan mondhatjuk, a gyümölcs beérett, hiszen rengeteg szép eredményt értek el az ARAK atlétái, és ezekben sok év munkája van benne, sokak részéről. Tudjuk, hogy nem könnyű edzésterhelés és iskolai tanulmányok mellett ilyet elérni, de nekik sikerült, mert nemcsak jó sportolók, hanem értelmes, kiváló emberek is. Számunkra az elért eredmények egyértelműen mutatják, hogy van értelme támogatni, segíteni az egyesületet. Vannak tervek ezzel kapcsolatban a továbbiakra is - rendszeresen egyeztetünk az ARAK vezetőivel -, de ezekhez persze központi forrásokra van szükség. Fontos célunk még, hogy Fehérváron megteremtsük a továbbtanulás feltételeit is minél több sportoló számára, fejleszteni, bővíteni kell campusunkat, mert szerencsére már most is van olyan atléta, aki itt végzi felsőfokú tanulmányait és mellette továbbra is magas szinten teljesít az ARAK-ban.” - mondta dr. Cser-Palkovics András.

Az ARAK részéről Hirt Károly elnök összegezte röviden a maguk mögött hagyott sikeres időszakot. Ő is hangsúlyozta, hosszú ideje zajló magas szintű munka következménye és eredménye minden.

„Az elmúlt öt év munkája megjelenik az eredményekben. Már nemcsak egy jó akadémia az ARAK, a legszervezettebben és leghatékonyabban működő egyesület lettünk. Ehhez az állami támogatás mellett olyan struktúra kellett, amiért a jó szakemberek szívesen jönnek ide. Ha a továbbiakban is mindent megteszünk, amit eddig, akkor ezek a sikerek folytatódni fognak.” - mondta az ARAK elnöke.

A városházán a magyar bajnoki címeket, érmeket halmozó, korosztályos világ- és Európa-bajnokságon járt, ifjúsági olimpián is szerepelt versenyzők és edzőik kaptak ajándékot. Brandl Lilla, Mátó Sára, Endrész Klaudia, Takács Boglárka, Pásztor Bence, Szabó Dániel, Tímár Gergely is röviden beszélt arról, mennyire elégedettek az elmúlt szezonnal és milyen tervekkel várják 2019-et. Edzőik közül az európai szövetség által is elismert Házi Éva, valamint Lévai Dóra, Varga Tamás és Tölgyesi Előd volt jelen a fogadáson – ők is kiemelték, az eddigi sikerek után is van további fejlődési lehetőség a tanítványok előtt, erre fognak törekedni a következő időszakban. Szóba került már 2020 is: Hirt Károly szerint a tanítványok folyamatos fejlődését látva van rá esély, hogy az ARAK Utánpótlás Akadémia több versenyzője is kvalifikálja magát a tokiói olimpiára.

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.
Szöveg: Somos Zoltán
Fotó: Simon Erika
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.