„Egy közösség, amelyet a szeretet kovácsol össze!”

2018.12.04. 16:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 4. (kedd)
Karácsonyi ünnepség a nyugdíjas pedagógusoknak                    
Galéria
 
 
 
 
 
 

Karácsonyi ünnepséget tartott a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete a Bory Jenő Általános Iskolában. A kedd délutáni ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint az Árpád Úti Óvoda nagycsoportosai kedves, karácsonyi műsorukkal köszöntötték a szépkorú pedagógusokat. 
 

A Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezetének karácsonyi összejövetele már több évtizedes, szép hagyomány Székesfehérváron. Minden év decemberében szórakoztató karácsonyi programmal kedveskednek a város szépkorú pedagógusainak, akik évtizedek óta szolgálják kimagaslóan és áldozatosan a gyermekek minőségi oktatását, nevelését.
 
Zelenák Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának elnöke elmondta: immáron több mint tizenöt éve minden esztendőben megrendezik a nyugdíjas pedagógusok részére a hagyományos karácsonyi ünnepséget. Mint mondta, a taglétszám az elmúlt évben megháromszorozódott, tagjaiknak továbbra is igyekeznek tartalmas programokat szervezni, a foglalkozások mellett kiállításokra, moziba és vetélkedőkre járnak, illetve az ünnepi időszakban Budapestre kirándulnak színházba.
 
A Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete Nyugdíjas Tagozatának karácsonyi ünnepségén dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott pohárköszöntőt. Az esemény kapcsán kiemelte: Fehérvár közösségének rendkívül fontos az, hogy a szépkorú tagjai is aktívan, jó közösséghez tartozva tölthessék mindennapjaikat. Karácsonyi gondolatai között elmondta: „Pedagógusnak lenni hivatás, amely az advent legszebb értékeit: a törődést, önzetlenséget és a szeretetet egész évben megtestesíti. Kívánom, hogy kedves mindnyájuknak örömökben gazdag, békés és boldog legyen az előttünk álló karácsony!”
 
A kedd délutáni eseményen az Árpád Úti Óvoda nagycsoportosai kedveskedtek karácsonyi műsorukkal a pedagógusoknak.
 
 

Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.
 
 

 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
 
 
 
 
 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.