Gyermekkacaj és énekszó a Városház téren

2018.12.05. 12:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 5. (szerda)
 
 
 
 
 
 
Hétfőtől délelőttönként is benépesül a Városház téri Adventi színpad és környéke, hiszen a város óvodásai és iskolásai adnak műsort délelőttönként. Az ünnepi időszakban 20 óvodás- és 19 iskoláscsoport, közel 1000 kisgyermek táncolhat, énekelhet és szavalhat a közönségnek. Ma, december 5-én a Székesfehérvári István Király Általános iskola 3.a és 3.b osztályos tanulói, valamint a Maroshegi Óvoda Napocska csoportja örvendeztette meg a karácsonyi vásár közönségét Mikulásváró műsorával.
 
Az elmúlt hétvégén elkezdődött az adventi programsorozat, amelyhez hagyományosan kapcsolódtak a város iskolái és óvodái, akik idén is gyermekkacajjal, énekszóval, Mikulás- és karácsonyváró versekkel, dallamokkal töltik meg a Városház teret délelőttönként. A gyerekek, a pedagógusok és a szülők is nagy szeretettel és várakozással készülnek az ünnepi fellépésekre, melyeket december 3-19. között szinte minden délelőtt figyelemmel kísérhetnek az érdeklődők a belvárosi adventi színpadán.
A mai napon a Székesfehérvári István Király Általános Iskola 3.a és 3.b osztályos tanulóinak Mikulástól karácsonyig című összeállítását láthatták, majd a Maroshegyi Óvoda Napocska csoportja adta elő a Mikulásvásár című énekes előadását. A mosolygós, vidám kicsik kis csoportokban, a szüleiknek és a közönségnek integetve, bátran mondták el verseiket a színpadon, amellyel a Mikulást és segítőit hívogatták, aki holnap, december 6-án 15 órakor meg is érkezik az Adventi színpadra, és több helyen találkozhatnak majd vele a Belvárosban is.
Délutánonként sem maradnak a forralt borozók és teázók programok nélkül, hiszen december 24-ig minden nap 17.30 órakor nyílik ki a Városháza élő adventi naptárának ablaka, illetve interaktív programokkal és fényfestéssel is várják az érdeklődőket. Hétvégente karácsonyi koncertek és közös ünnepi gyertyagyújtás színesíti a hideg téli estéket.
 
Az adventi programokról bővebben ITT olvashatnak.
 
 
Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.