Idén is megérkezett a Mikulás a Városház térre

2018.12.06. 16:41
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 6. (csütörtök)
 
 
 
 
Táncpárbajjal megvívott csata a manók és a krampusz között, különleges Mikulástelefon és a Naaagy Csokoládé Expressz is szerepelt a Városház téri Mikulásváró műsoron. A Szabad Színház előadása előtt a Diáktanács tagjai teremtették meg a hangulatot Mikulássapkás táncukkal, amellyel immár hagyományosan december 18-i jótékonysági estjükre hívták fel a figyelmet.


Mikulássapkás diákok tánca állította meg a járókelőket csütörtökön délután a Városház téren. A Diáktanács immár hagyományosan tánccal köszönti a december 6-át, és ezzel nyitják meg a Városház téri Mikulásünnepséget, ahol ezúttal a Naaagy Csokoládé Expressz körüli galibákat próbálta helyre hozni Noni Manó és Bebe Manó a híres rénszarvas felügyelő és persze a gyerekek segítségével. A Szabad Színház Városház téri előadásában végül sikerült visszaszerezni a Naaagy Csokoládé Expresszt, és így megmentették a gyerekek ajándékait, megérkezhetett a Mikulás.

A Mikulást azonnal megrohanták a gyerekek, akik énekeltek, szavaltak a nagyszakállúnak, így természetesen az ajándék sem maradt el, szaloncukorral jutalmazta a legbátrabbakat. A délután folyamán még többször láthatják a vidám történetet, ami új köntösben mutatja be a manók és a krampuszok harcát.

A  Székesfehérvári Diáktanács a Városház téri flashmobbal Jótékonysági Estjére is felhívta a figyelmet, amelyet a Hiemer-ház Báltermében tartanak majd december 18-án  17.00 órai kezdettel. Itt a tagok diáktársaikkal közösen adnak műsort, ami minden érdeklődő és adakozni vágyó előtt nyitott. A belépő egy tábla csokoládé vagy valamilyen édesség, amelyet az esten a Gyermekotthonból érkező gondozottaknak adnak át, akik szintén megható műsorral viszonozzák majd azt. Ugyanekkor kerülnek a Bálteremben álló karácsonyfa alá számukra az iskolákban gyűjtött adományok is. 


A Városház téren készült fotók letölthetőek a Galériából!
                                         

Szöveg: Fejér Tamás
Fotó: Molnár Artúr

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.