Polgármesteri emlékérmet kapott Dr. Párkányi Ferenc

2018.12.10. 20:57
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 10. (hétfő)
Karácsonyváró rendezvény háziorvosokkal. Galéria 
 
 
 
 
A városban dolgozó háziorvosokat hívták meg karácsonyváró rendezvényre a Hiemer-házba. Dr. Cser-Palkovics András polgármester emlékéremmel köszönte meg Dr. Párkányi Ferencnek az egészségügy területén a lakosság érdekében végzett több évtizedes elhivatott, kiemelkedő és példaértékű szakmai munkáját; a háziorvosoknak pedig nélkülözhetetlen szolgálatukért és az egész év során nyújtott együttműködésükért mondott köszönetet.


A városban dolgozó háziorvosok, fogorvosok, gyermekorvosok, gyermek fogorvosok, iskolaorvosok tiszteletére rendeztek fogadást a Hiemer-házban. A nem könnyű hivatásban felvállalt egész éves áldozatkész munkáért és az együttműködésért dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet: „Nélkülözhetetlen szolgálat ez Székesfehérvár, a város közösségének az életében.” – fogalmazott, és külön megköszönte azt a szakmai segítséget, amit a város által szervezett, támogatott programok során nyújtottak. Dr. Wilhelm Róbert, az Alba Családorvosi Egyesület elnöke kifejezte, hogy szép hagyomány az a keret, amit az adventi és a Semmelweis-napi összejövetel jelképez, valamint megköszönte kollégáinak, hogy eljöttek a rendezvényre.

A polgármester elismerő emlékérmet adományozott Dr. Párkányi Ferencnek az egészségügy területén a lakosság érdekében végzett, több évtizedes elhivatott, kiemelkedő és példaértékű szakmai munkájáért. Dr. Párkányi Ferenc 1964-ben szerzett általános orvosi diplomát „summa cum laude” minősítéssel, majd a székesfehérvári kórház belgyógyászati osztályán dolgozott 1972-ig. Ezután – 2018-as nyugdíjba vonulásáig – körzeti orvosként gondoskodott a hozzá forduló betegek ellátásáról. Az egészségügyi miniszter 1967-ben Felsőoktatási Tanulmányi Érdeméremmel ismerte el, 1979-ben pedig „Kiváló Munkáért” kitüntetésben részesült. A betegei – akikkel udvarias, részletekbe menően aprólékos, kiemelkedően lelkiismeretes volt – szerették, ragaszkodtak hozzá, munkatársai megbecsülték és szerettek vele dolgozni.

Az adventi összejövetelen Hérics Csenge és Mády-Szabó Eszter csellón, Marth Fruzsina egy verssel működött közre. A rendezvényen részt vettek a város vezetői és önkormányzati képviselői.


A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!
Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.