Karácsonyi ajándék a város óvodásainak

2018.12.13. 12:09
SAJTÓKÖZLEMÉNY  - 2018. december 13. (csütörtök)
Lujzi és az álommanó. Galéria
 
 
 
 Karácsony ünnepéhez közeledve - a korábbi évek hagyományát folytatva - Székesfehérvár Önkormányzata idén is mesekönyvet ajándékoz a székesfehérvári óvodák nagycsoportosainak. Ocskay Zsuzsanna legújabb, magyarul és angolul is olvasható Lujzi és az álommanó történetét dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át a Városház téri Adventi színpadon.


A Fehérvári Advent eseményeit hétköznap délelőttönként a város iskolásainak és óvodásainak műsora színesíti. Csütörtökön délelőtt a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvoda Süni csoportjának „Úgy vártalak” című összeállítását követően dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át Székesfehérvár nevében a város óvodásainak szóló ajándékot. „A város intézményrendszere közül az óvodai hálózatra és az ott folyó szakmai munkára Fehérvár nagyon büszke lehet. Szeretném most itt is megköszönni a dolgozóknak, óvodapedagógusoknak az egész éves munkáját, és a gyerekeknek átadni a város ajándékát. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk mi, akik a Városházán dolgozunk, hogy nap, mint nap hallhatjuk, láthatjuk a gyerekek adventi műsorát, ami lélekben is felkészíti az embert karácsony ünnepére.”.

A város karácsonyi ajándékaként 19 óvoda 1343 nagycsoportos óvodása kapja kézhez a napokban Ocskay Zsuzsanna: Lujzi és az álommanó című mesekönyvét. Az angol-magyar nyelven Farkas Andrea fordításában, Vértes Boglárka illusztrálásával megjelent könyveket a székesfehérvári óvodák képviseletében az intézményvezetők egy-egy óvodás kíséretében ma délelőtt vették át az Adventi színpadon dr. Cser-Palkovics András polgármestertől és a könyv szerzőjétől.

Az átadáson készült fotók letölthetőek a Galériából.
                                               
fotó: Simon Erika
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.