A szorosabb együttműködés jegyében

2018.12.13. 12:18
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 13. (csütörtök)
 
 
 
 
 
Együttműködési megállapodást kötött a Tóvárosi Általános Iskola, a Fehérvár 19 Jégkorong Akadémia Alapítvány és a Székesfehérvári Tankerületi Központ. A szerződés értelmében az iskola és az akadémia kapcsolatát szorosabbra fűzik a jövőben: az alsó tagozatos tanulók számára professzionális keretek között nyílik lehetőség a jégkorongozás alapjainak elsajátítására, melynek köszönhetően a sportág egyik utánpótlásbázisa lesz az intézmény. Az ünnepélyes, háromoldalú szerződés aláírásán Baloghné Szűcs Klára, a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese, Fekti István, az akadémia sportigazgatója és Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója vett részt.
 
 
Székesfehérváron nagy hagyománya van az élsportnak, a diáksportnak és a tömegsportnak. A sportegyesületekben sok gyermek jó színvonalon sportolhat, a fiatalokkal általános iskolás korban kell megismertetni az egyes sportágak sajátosságait, hogy minél többet mozogjanak nap mint nap, tagjai lehessenek egy jó közösségnek, fegyelmet, kitartást tanuljanak, megértsék a kudarc és a siker élményét is, és barátságot kössenek egymással.
 
Ezen gondolatok nyomán neveli a Tóvárosi Általános Iskola is diákjait. Ahogy Schnee Zoltánné igazgató elmondta, filozófiájuk az élethosszig tartó sportolásra való nevelés, ezért volt fontos az iskola számára, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat az országosan elismert székesfehérvári jégkorong akadémiával. „Meggyőződésünk, hogy a város legnagyobb sporttagozatos iskolájának és egy hatalmas bázissal rendelkező akadémiának fontos szerepet kell vállalnia Székesfehérvár sportutánpótlás-képzésében.”
 
A szerződést aláírók között volt Fekti István, az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sportigazgatója és Baloghné Szűcs Klára, a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese is, akik elmondták: a megállapodásnak köszönhetően a gyerekek olyan minőségi szakmai munkát tudnak majd végezni az iskolában és a sportban is, ami nélkülözhetetlen lesz Székesfehérváron.
 
Az ünnepélyes, háromoldalú szerződés-aláíráson fellépett az iskola tanári énekkara, az 5. osztályos tanulók verset mondtak, volt légtorna-bemutató és a Főnix Rock and Roll táncosai is bemutatóztak.
 
 
 
 
 
Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.


                       
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.