Telt házas, remek hangulatú nyugdíjasok karácsonya Oszvald Marikával

2018.12.13. 16:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 13. (csütörtök) 
Székesfehérvár nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester fejezte ki köszönetét és tiszteletét.  Galéria 
 
 
 
 
 
Oszvald Marika operettműsorával és a Bakony Népzenei Együttes lucázós összeállításával ünnepeltek a szépkorúak csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban, a hagyományos nyugdíjasok karácsonyán. Székesfehérvár városa nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester fejezte ki köszönetét és tiszteletét.

Székesfehérváron hosszú évekre visszanyúló, szép és kedves hagyomány, hogy karácsony alkalmából ünnepséget szerveznek a város szépkorúi számára népszerű előadóművészek, együttesek közreműködésével. Az esemény  rendszeresen telt ház előtt, remek hangulatban zajlik. Így volt ez ma délután is, az Alba Regia Sportcsarnokban több mint 1.500 vendég részvételével rendezték meg a nyugdíjasok karácsonyát.

Az esemény elején dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi beszédében úgy fogalmazott: „Ilyenkor köszöntjük azokat, akik a várost szolgálták, közösségként, családként is építették, és amit igyekszünk mi jó gazda módjával továbbvinni! Ezeken az alkalmakon mindenkinek lehetőséget adunk arra, hogy jól érezze magát, és fel tudjon készülni karácsonyra, ami a szeretetünk és a családjaink legfontosabb ünnepe!"

A köszöntőt követően a Bakony Népzenei Együttes  Luca-napi szokásokat felelevenítő összeállítását láthatták az érdeklődők, majd Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lépett a színpadra. A Fővárosi Operettszínház elismert művésze a My Fair Lady című filmmusicalből ismert Csudijó című dallal kezdte népszerű slágerekből álló műsorát, melyet óriási tapssal és sok mosollyal köszönt meg a népes közönség.

A nyugdíjasok apró levendulazsákokat és édességet is kaptak ajándékként a Sárkeresztúri Hangyák Szociális Szövetkezet aprólékos munkájának köszönhetően.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 


 

–  Vége –

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.