A mi kincsesládánk – vetélkedő a Fejér megyei értékek és a hungarikumok jegyében

2018.12.14. 08:32
KÖZLEMÉNY - 2018. december 14. (péntek) 
December 21-ig, péntekig lehet jelentkezni.  
 
 
 
 
 A mi kincsesládánk címmel háromfordulós vetélkedőt hirdetett felső tagozatosok és középiskolások számára a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság. A megyei értékek és a hungarikumok mentén zajló versenyre december 21-ig lehet nevezni.

A játékos verseny célja, hogy a diákok meséljenek lakóhelyükről, megismerjék a megyei értékeket, és kutakodjanak a hungarikumok között. A feladatok kapcsolódnak a megye településeinek helytörténetéhez és értékeihez, Fejér megye és az összmagyarság kiemelt értékeihez.

Az első és a második forduló feladatait a regisztrált csapatok e-mailben kapják meg, és ebben a formában várják tőlük a megoldásokat is. Lesz benne totó, igaz vagy hamis választás, kifejezések értelmezése, esszé, keresztrejtvény, kiegészítés, rajzolás és sorrendbe rakás. A legjobbak jutnak be a személyes jelenléttel zajló megyei döntőbe, ahol már nehezebb szellemi és ügyességi feladatok várnak rájuk. A finálé 2019. március 21-én lesz Székesfehérváron, a Megyeházán.

A vetélkedőre négyfős csapatok és egy pedagógus segítő jelentkezését várják 2018. december 21-ig. Regisztrálni lehet a jelentkezési lap, illetve a választott település címerének rajzos és szöveges bemutatásának egyidejű beküldésével a fejer@fejer.hu címre. A pályázati felhívás, a regisztrációs lap, az adatkezelési nyilatkozat, illetve az első és a második forduló feladatlapjai és értékelése letölthetőek www.fejer.hu oldalon, Fejér Megyei Értéktár/pályázatok menüpontból.

 

–     Vége –

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.