Szolgáltató szemlélet, rugalmasság

2018.12.14. 15:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 14. (péntek)
Megnyílt a harmadik kormányablak Székesfehérváron. Galéria
 
 
 
 
A vasútállomás épületében új kormányablak nyílt meg pénteken. Fejér megye tizennegyedik integrált ügyfélszolgálatán 152 négyzetméteren 6 ügyfélpult és 1 fotófülke várja az utasokat, akadálymentes megközelítési lehetőséggel. A kormányablak ünnepélyes átadásán jelen volt dr. Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Simon László kormánymegbízott, Törő Gábor országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Homolya Zsolt, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.


Az állampolgároknak az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során közvetlen kapcsolatba kerülnek az állammal. Kívánságuk és egyben jogos elvárásuk is, hogy ügyeiket hatékonyan, gyorsan és egyszerűen intézhessék. Ezért a Magyar Kormány és a Fejér Megyei Kormányhivatal kiemelt célja, hogy mindenki a lakóhelyéhez legközelebbi, vagy bármely, a számára legkönnyebben elérhető kormányablakban, munkaidőn kívül is el tudja intézni hivatalos ügyeit. Mától Székesfehérváron a vasútállomás felvételi épületének emeletén, 152 négyzetméteren 6 ügyfélpult és 1 fotófülke várja az utasokat, akadálymentes megközelítési lehetőséggel.

„Az új integrált ügyfélszolgálat létesítésével az volt a szándékunk, hogy a megyeszékhelyen és vonzáskörzetében élők, az itt munkát vállalók és az átutazók gyorsabban, és lehetőség szerint igényeikhez jobban igazodó ügyfélfogadási időben intézhessék ügyeiket.” – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében dr. Simon László kormánymegbízott. Hozzátette, az új, hat munkaállomásos kormányablak megnyitásával a Székesfehérváron ügyfeleink rendelkezésre álló 38 ügyintézési pont száma 15 százalékkal növekedik meg. Az új helyiség megnyitásával enyhül a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

„Az elkövetkező évek fejlesztései okán, az intermodális központ megvalósulásával a terület forgalma jelentősen növekedni fog, így – nem nehéz megjósolni – ezzel együtt a kormányablakhoz fordulóké is.” - emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott mindhárom fehérvári kormányablak munkatársainak a hozzájuk fordulók segítéséért.

Törő Gábor országgyűlési képviselő arról szólt, hogy a kormányablakok legfontosabb feladata az ügyfelek, a polgárok kiszolgálása. Ha ez magas szinten történik, akkor egy újabb lépést tettünk a családok érdekeinek képviseletéért. Az „Állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat fejlesztési program (kormányablakok)” megnevezésű projekt keretében a MÁV – az állomási szolgáltatások részeként – kialakítja a kormányablakok hálózatát. A kivitelezési költség Székesfehérvár esetében 68,6 millió forint volt; a kormányablak európai uniós forrás bevonásával valósult meg. A beruházásoknak köszönhetően az állomáson olyan valódi közösségi tér jött létre, ahol az emberek a számukra fontos szolgáltatásokat utazásaik során is könnyedén elérhetik, ezáltal sok időt spórolhatnak meg – erről dr. Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szólt ünnepi beszédében.

A magyar kormány kiemelt célja, hogy minden magyar településen otthon érezzék magukat az emberek, olyan életfeltételeket akarunk teremteni minden magyar településen, hogy az oda születők azt érezzék, érdemes ott leélni az életüket. Székesfehérvár élen jár, jó példát mutat arra, hogy hogyan kell egy igazán vonzó magyar várost építeni, hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Bíró Attila, a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program éves fejlesztési keretének megállapításáról rendelkező kormányhatározat nevesíti az állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat-fejlesztési programot. Ennek keretében alakították ki a MÁV Zrt. székesfehérvári, Béke tér 6–7. szám alatti épületében Fejér megye tizennegyedik, a Székesfehérvári járás ötödik, Székesfehérvár harmadik kormányablakát.

Az ünnepélyes átadáson készült fotók letölthetők a Galériából


fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.