El a kezekkel a közösségtől!

2018.12.15. 15:49
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 15. (szombat) 
A polgármester jogi lépésekre készül a várost lejárató kampány kapcsán.    Galéria     
 
 
 
 
 
Névtelenségbe burkolózó provokátorok terjesztenek kamuhíreket és hazugságokat Székesfehérvárról a közösségi oldalakon. Dr. Cser-Palkovics András rendkívüli sajtótájékoztatón kérte az ellenzéki politikusokat, hogy határolódjanak el az egész várost lejárató kampánytól. A városvezető jogi lépésekre készül az ügy kapcsán.

Rövid idő alatt már a sokadik kamuoldal és álhír jelent meg a városban, ezért itt az ideje megszólalni, nyíltan, egyenesen véleményt formálni és a fehérváriakhoz fordulni. – fogalmazott rendkívüli sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.

Azt mondta: „2010-ben, amikor megkaptam a bizalmat Székesfehérvár vezetésére, az volt a legfontosabb célom, hogy közösséget tudjunk építeni. Vélekedhetünk a világ különböző dolgairól eltérő módon, de mégis van egy dolog, amely összeköt minket: ez pedig a közös otthonunk, Székesfehérvár. Közéleti szereplőként soha nem felejthetjük el, hogy nekünk szolgálnunk és építenünk kell a város közösségét! Azok a hazugságokkal teli kamuoldalak és álhírek, melyek az elmúlt hetekben sorozatosan, hirdetésként megjelentek a Facebook és az Instagram felületein, mindenről szólnak, csak nem a közösségépítésről! Ezzel elsősorban nem a személyemet, hanem fontos, közös ügyeinket és magát a várost támadják és veszélyeztetik!

A városvezető példaként említette, hogy pár napja egy gyermekotthonból érkezett Mikulással készült fotót használtak fel a rosszindulatú kamuhírek terjesztői. Ugyancsak hazugság volt, hogy csaknem éhen halt egy idős asszony a Palotavárosban és az Önkormányzat nem segített. A nem létező nyugdíjasszervezet nevében terjesztett álhírről rögtön kiderült, hogy hazugság, hiszen ez ügyben sem az Önkormányzat, sem a családsegítő szolgálat közbenjárását senki sem kérte. Egy, a mai napon megjelent, a polgármestert ábrázoló fotóval, gyalázatos módon azt sugalmazzák, hogy a Damniczki cukrászda az ő tulajdonában van. Ezzel a hazuggal azonban egy köztiszteletben álló, országosan is elismert fehérvári családot támadtak meg.

Dr. Cser-Palkovics András  gusztustalannak nevezte, hogy éppen az adventi időszakot választották az álhírterjesztők a közösség szétverésére. „A szomorú tapasztalat, hogy a lejárató kampányt folytató, ismeretlen személyeknek a politikai küzdőtéren nincs ötletük és érdemi javaslatuk Székesfehérvár közösségének építésére, szolgálatára. Itt az ideje a hazugságoknak megálljt parancsolni! Székesfehérvárra eddig az volt a jellemző, hogy a  helyi közélet tisztességesen tette a dolgát a politikai, jogállami keretek között, egymás személyiségének tiszteletben tartásával, hazugságok terjesztése nélkül! Érdemes lenne megvizsgálni, hogy a történteknek van-e köze Fekete-Győr Andráshoz, aki egyre többet tartózkodik a városban.” - mondta.

A városvezető felszólította az ellenzéki politikusokat - Ráczné Földi Juditot, Márton Rolandot, Fazakas Attilát, ifjabb Balsay Istvánt és Barlabás Andrást - hogy nyilatkozzanak, ők állnak-e a provokációk mögött. A polgármester egyértelműen elvárja, hogy a nevezett személyek határolódjanak el a történtektől. Ennek ellenében beigazolódik az a gyanú, hogy az ő tudtukkal, beleegyezésükkel és háttértámogatásukkal születtek meg az álhírek.

Dr. Cser-Palkovics András minden lehetséges politikai és jogi eszközt megragad az aljas hírgyártás megállítására és a felelősök nyílt megnevezésére. A személyét ért rágalmazások kapcsán büntetőfeljelentést tesz, Székesfehérvár Önkormányzata esetében pedig megvizsgálják a lehetséges jogi eljárásokat.  Ezen túlmenően a polgármester felszólította a Facebook közösségi oldalt, hogy törölje felületeiről a hazugságokat sugalmazó hirdetéseket.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából. 

–   Vége –

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.