Nagy család, nagy öröm

2018.12.15. 18:36
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 15. (szombat)
Zárult a Vízivárosi Advent programsorozata.
 
 
 
Véget ért ma délután a Vízivárosi Advent programsorozata. Ismét sokan gyűltek össze közös ünneplésre a Vízivárosi Általános Iskolában, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd a gyertyagyújtás után gyerekek és nyugdíjasok adtak ünnepi műsort. 


A régi Vízivárost alkotó testvérkörzetek ötödik esztendeje ünnepeltek együtt, és szervezték meg saját adventi ünnepségeiket. Decemberi szombatokon a Vízivárosi Általános Iskola aulájában tartották a közös gyertyagyújtásokat, a színpadi programokat és a kézműves foglalkozásokat. A Vízivárosi Advent népszerű és meghitt, immár tradicionális ünnepváró programja a négy körzetnek. 

Szombaton délután az adventi koszorú harmadik és negyedik gyertyájának meggyújtásával zárult a Vízivárosi Advent. A 3-as és 4-es körzet gyermekei és nyugdíjas csoportjai adtak karácsonyváró műsort az iskola aulájában, ahol a gyertyagyújtásnál Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a városrész rendezvényének vendégeit és fellépőit.

Fontos, hogy ne csak a Belvárosban legyenek adventi programok, és elsősorban a gyermekeknek lehetőségük legyen, hogy megmutathassák a színpadon azt, ők hogyan élik meg a karácsonyi várakozást. Az óvodák és iskolák rendre gyönyörű műsorokkal segítenek nekünk, felnőtteknek, hogy még jobban várjuk a karácsonyt." - fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki azt kívánta, hogy a gyermeki őszinte mosoly kísérjen mindenkit végig a következő napokban is, és ez legyen a szülőknek, nagyszülőknek a legnagyobb ajándék. 

Dr. Horváth Miklósné
, a rendezvény házigazdája köszönetet mondott azoknak, akik segítettek a hagyomány megteremtésében. „2011-ben azt szerettem volna, hogyha a Vízivárosban is létrejönne egy olyan közösség, amely együtt ünnepli az adventet. Az ötletet kezdetektől fogva támogatták az óvodák, nyugdíjas klubok, iskolák képviselői, külön köszönet ezért Neubauer Erikának, Gulyásné Marikának és Csik Gabriellának." – idézte fel a képviselő, aki elmondta, hogy az első két advent a Vízivárosi Óvodában volt a vízivárosi és a Rákóczi utcai ovisokkal, valamint a Sarló utcai nyugdíjasklub segítségével. 2013-tól a rendezvény új dimenziót kapott azzal, hogy csatlakoztak hozzá a történelmi Víziváros olyan területei is, amelyek most másik választókörzetekhez tartoznak. 

Molnár Tamás
önkormányzati képviselő elmondta, idén már ötödik éve találkoznak a régi Vízivároshoz tartozó választókörzetek iskolásai, óvodásai, családjai és a körzetek képviselői, hogy megálljanak a rohanásban és egy-egy  kellemes délutánt töltsenek el a Vízivárosi Általános Iskolában. A képviselő reményét fejezte ki, hogy hosszú, évtizedekig tartó tradíció született ezzel a rendezvénnyel. 

A köszöntőket követően Berze János református lelkész mondta el gondolatait, kiemelve, hogy az advent eljövetelt jelent: Isten értünk küldte el egyszülött fiát, akiben szava öltött testet. Szólt arról is, hogy az advent az elcsendesedés ideje, elkezdődik a számvetés, amikor értékelhetjük, megtettünk-e mindent a családunkért és a hivatásunkban. 

Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából.

 

Szöveg: Gáspár Péter, Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.