Felgyúlt az öröm lángja a város adventi koszorúján

2018.12.16. 18:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 16. (vasárnap) 
Brájer Éva alpolgármester és Bobory Zoltán költő, a város díszpolgára köszöntötték az ünneplők tömegét.    Galéria  
 
 
 
 
 
A harmadik gyertyagyújtással folytatódott a Fehérvári advent programsorozata ma este Székesfehérvár Belvárosában. A Városház téri színpadon Brájer Éva alpolgármester és Bobory Zoltán költő, a város díszpolgára gyújtották meg az öröm lángját.

Advent harmadik vasárnapja az öröm vasárnapja, melyet a rózsaszín gyertya jelképez az ünnepi koszorún. A közös gyertyagyújtás, az együtt töltött, meghitt ünnepvárás jegyében ismét rengetegen gyűltek össze a Városház téren.

Zsigmond Lala ünnepi műsorát követően Brájer Éva alpolgármester köszöntötte Székesfehérvár polgárait. A gyerekeket azzal biztatta, hogy már csak egy hétig kell izgalommal várniuk a karácsony eljövetelét. A felnőtteknek nyugalmat, elcsendesülést kívánt, és békességet önmagukban és a szeretteik körében. Arra kérte a megjelenteket, hogy forduljanak a szomszédaik, az ismerőseik felé, nézzenek körül, hogy van-e valaki a környezetünkben, aki egyedül van, idős vagy beteg, és kopogtassanak át hozzá egy tál meleg finomsággal. „Boldog karácsonyt Székesfehérvár!” – zárta szavait az alpolgármester.

Bobory Zoltán költő, Székesfehérvár díszpolgára Reményik Sándor Béke című versével kívánt boldog ünnepet, békét és csendet a lelkekben. Babits Mihályt is idézte, aki azt írta: minden embernek a lelkében dal van és a saját lelkét hallja minden dalban. Aki így él, az boldog ember, és megélheti a ünnep békéjét, nyugalmát.

A köszöntőket követően Brájer Éva és Bobory Zoltán közösen gyújtották meg az öröm gyertyáját a város adventi koszorúját, ezután Veres Mónika „Nika” karácsonyi műsora következett a színpadon. 

A Fehérvári advent programsorozata jövő vasárnapig tart, az utolsó gyertyagyújtás december 23-án 18.00 órakor kezdődik a Városház téri színpadon. Addig színpadi produkciókkal – hétköznap gyermekprogramokkal, hétvégén koncertekkel – adventi naptárral, fényjátékokkal és ünnepi fényfestéssel, illetve karácsonyi vásárral várnak minden kedves érdeklődőt a Belvárosban.

 
A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Molnár Artúr

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.