Ötven köbméternyi szemetet szállított el a Városgondnokság

2018.12.18. 09:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 18. (kedd)
 
 
 
Illegális szemétlerakót számolt fel ma reggel a Városgondnokság a Hosszúsétatéri aluljárónál. Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az Önkormányzat támogatásával több mint 50 köbméter hulladékot szállítottak el a nemrég felújított környékről. Az akcióval szeretnék felhívni a lakosság figyelmét a városrész rendben- és tisztántartásának fontosságára.


A Hosszúsétatéri aluljárónál nagy mennyiségű lakossági és zöldhulladékot, lomot halmoztak fel. Az Önkormányzat döntést hozott az illegális szemétlerakó felszámolásáról: kedden reggel a Városgondnokság munkatársai több mint 50 köbméternyi szemetet szállítottak el a területről, félmillió forint ráfordítással – mondta el Mészáros Attila alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. A Sóstó Rehabilitáció programjának köszönhetően a Hosszúsétatér déli része is megújult; a cél az, hogy tiszta, rendezett környezetben élhessenek az itt lakók. A képviselő bízik benne, hogy a lerakó teljes felszámolásával végleg rendeződik a helyzet, ennek érdekében a MÁV-val is egyeztetnek a terület tisztántartásáról.

A képviselő kifejezte, hogy az akcióval szeretnék felhívni a lakosság figyelmét arra: a városban több lehetőséget is biztosít a Depónia Kft. a szemétlerakásra, a hulladékszállításra. A Sóstó fejlesztésének következő ütemében térfigyelő kamerákat helyeznek majd el a környéken a biztonság érdekében, ami szintén visszatartó erő lehet az ilyen illegális megoldásokkal szemben.


A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából!


                                                  Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.