Nagyhatalmak képviselői jártak Székesfehérváron

2018.12.18. 18:42
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 18. (kedd)
 
 
 
Kedden az Amerikai Egyesült Államok és a Kínai Népköztársaság nagykövete is Székesfehérváron járt, és tárgyalásokat folytattak a városvezetéssel. 


Dr. Cser-Palkovics András polgármester munkaebéden találkozott David B. Cornstein-nel, az USA magyarországi nagykövetével, aki az Arconic-Köfém Kft-ben is látogatást tett. A polgármesterrel folytatott megbeszélésen a gazdaság, a katonai együttműködés és a sport területét is érintették.  A baráti hangulatú beszélgetésen Európa aktuális politikai kérdései is szóba kerültek. 

Délután Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete is a városba érkezett. A küldöttség megnézte a Városház téren az új elektromos meghajtású Ikarus autóbuszt. Ezt megelőzően Székesfehérvár, az Ikarus és egy kínai cégcsoport között ünnepélyes aláírásra került sor, a fehérvári buszgyártáshoz kapcsolódó gazdasági együttműködésről. 


A nagykövetek látogatásáról készült fotók letölthetőek a Galériából!

 

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 

 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.