Ismét megrendezte karácsonyi jótékonysági estjét a Székesfehérvári Diáktanács

2018.12.18. 19:42
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 18. (kedd) 
Az ünnepi műsorral, díjátadóval egybekötött eseménnyel a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot támogatták.    Galéria  
 
 
 
 
 
A Hiemer-ház báltermében rendezte meg hagyományos karácsonyi jótékonysági estjét a Székesfehérvári Diáktanács. Az ünnepi műsorral és díjátadóval egybekötött eseménnyel a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot támogatták, hogy teljesebbé, meghittebbé tegyék a gondozott gyerekek karácsonyát. Az esten tehetséges fehérvári fiatalok és a gyermekotthon lakói is közreműködtek.

Az idei volt a harmadik jótékonysági estje a Székesfehérvári Diáktanácsnak, 2016-ban szervezték meg az első ilyen programot. A kezdeményezés lényege, hogy a helyi diákéletben és a közéletben aktívan szerepet vállaló fiatalok örömet szerezzenek és segítsenek a náluk kevésbé szerencsés sorsú társaiknak.

Székesfehérvár Önkormányzata nevében Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Úgy fogalmazott, néhány éves nemes célként, a hagyományteremtés szándékával fogalmazódott meg a Diáktanács jótékonysági estjének ötlete. A tagok úgy gondolták, dolguk és kötelességük, hogy tegyenek valamit az állami gondoskodásban élő társaik méltó ünnepéért. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki az est szervezőinek és mindazoknak, akik közreműködtek a műsorban. Ugyancsak megköszönte a Diáktanács és a fiatalokat segítő pedagógusok egész éves munkáját.

Az esten diáktanácstagok és az általuk felkért tehetséges székesfehérvári fiatalok adtak színvonalas műsort, melyben ünnepi versek, énekek, könnyűzenei műsorszámok és különféle táncos produkciók szerepeltek. A kedvezményezett Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban gondozott gyerekek külön verses-énekes műsorszámmal készültek.

Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester adta át a Diáktanács és a Fiatalok Fehérvárért Egyesület által meghirdetett, „Jobb adni, mint kapni” című rajzpályázat díjait. Az alsó tagozatosoknál a Németh László Általános Iskola elsős osztálya nyert. A felső tagozatosoknál közös alkotással végzett az első helyen R. Nagy Zsombor és Vágner Luca. Egyéni alkotásaikkal a második helyezettek Makra Málna és Varga Flóra Luca, a harmadik helyezettek Horváth Flóra Bianka és Tamás Erika lettek, valamennyi felsős a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója.

Az esten polgármesteri elismerő emlékérmet vettek át a Diáktanács leköszönő elnökségi tagjai, Nagy Boglárka Zsófia és Vámosi Péter a Székesfehérvár ifjúságáért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként. Az est zárásaként a diáktanács tagjai átadták az iskolákban összegyűjtött adományokat a gyermekotthon számára.A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

 

 

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

 

 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.