Sürgősségi ellátásról tartottak képzést pedagógusoknak és edzőknek

2018.12.19. 15:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 19. (szerda)
Gyermekmentőket segít idén is Masterplast. Galéria 
 
 
 
Kétmillió forinttal támogatja a Masterplast magyarországi leányvállalata a Magyar Gyermekmentő Alapítványt, amiből a szervezet külső helyszínen használható minilabor eszközt fog vásárolni. A cég dolgozói kezdeményezésre elsősegélynyújtó oktatást is szervezett az alapítvány orvosainak közreműködésével, amelyen pedagógusok és edzők vettek részt a Tóvárosi Általános Iskolában. 


A Masterplast magyarországi leányvállalata a „Legyünk együtt gyermekmentők!” akció keretében  2,06 millió forint adományt adott át ma délután a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában. A vállalat emellett elsősegélynyújtó oktatást szervezett az intézményben kisiskolásokkal és gimnazistákkal foglalkozó pedagógusok és sportedzők részére, akik a baleseti, sérüléses és egyéb veszélyhelyzetek kezeléséhez kaptak információt.

Schnee Zoltánné
, az iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy több iskolából és városi sportegyesületből is érkeztek kollégák, edzők a képzésre. A téma fontosságával kapcsolatban kifejezte, hogy a vészhelyzetek kezelésének legértékesebb első 10-15 perce az elsősegélynyújtó kezében van, és ez az idő életmentő lehet – az oktatáson szerzett információk segítségével a pánikon túllépve szakszerűbben tudnak beavatkozni szükség esetén.

Mészáros Attila
alpolgármester, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében üdvözölte, hogy a nap első felében a Masterplasttal egy sportos, délután pedig egy egészséggel kapcsolatos rendezvényen vehet részt – és köszönetet mondott a cégnek ezért a tevékenységért. Hangsúlyozta a 700 gyermekkel dolgozó sporttagozatos intézményben szervezett képzés fontosságát, és az alapítvány közreműködését is megköszönte: „Bízom benne, hogy ez egy sorozatnak a kezdete és a város több intézményébe is el fog jutni ez a program.”

Ács Balázs
, a Masterplast Nyrt. alelnöke a rendezvénnyel kapcsolatban a bajbajutott embertársakért, gyermekekért végzett munka tiszteletéről és a Masterplast ezt segítő – dolgozói kezdeményezésre szervezett – társadalmi felelősségvállalását illető büszkeségéről szólt: „Örülök, hogy ez egy kicsit túlmutat az általunk végzett gazdasági tevékenységen, igyekszünk mi is a körülöttünk lévő társadalomnak, közösségnek visszaadni.”

A támogatást Ács Balázs alelnöktől és Pécsi László cégvezetőtől Dr. Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója és Doroszlai Richárd alapítványi titkár vették át. Dr. Gesztes Éva köszönetét kifejezve elmondta, hogy mobil ultrahangkészülékkel, majd számítógépes visszajelzést adó oktatóbabákkal gazdagodtak már a támogatásokból. Az idei adományból olyan minilabor eszközt szereznek be, amellyel helyszíni analízist tudnak végezni, például egy hányós-hasmenéses megbetegedés okozta ioneltolódást vagy lélegeztetésre szoruló gyermekeknél egy gyors vérgázvizsgálatot. Fennállásuk óta 30 ezer csecsemőt, gyermeket mentettek, és szülőket, pedagógusokat, diákokat oktatnak elsősegélynyújtásra és megelőzésre – hiszen a balesetek 75%-a megelőzhető bizonyos tudás, képességek elsajátításával, fogalmazott.

Az oktatási program következő állomása 2019-ben a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola lesz.A rendezvényen készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Molnár Artúr

 

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.