Célba értek az adományok

2018.12.19. 16:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 19. (szerda)
 
 
 
 
 
 
Idén is célba értek az adományok: az Alföldi Tej Kft. hagyományosan nem csak az adventi időszakban veszi ki a részét a társadalmi felelősségvállalásból. Az ünnepekre való tekintettel most több százezer  forint értékben támogatták termékeikkel és egyéb adományokkal a Kríziskezelő Központot, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont, valamint a Szent Kristóf Ház –Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét. A cég képviseletében Rózsás Mónika ügyvezető igazgató és Deák Lajosné önkormányzati képviselő december 19-én, szerdán adták át az önkormányzat karácsonyi kezdeményezesében összegyűlt ajándékokat Zsabka Attilának, a Kríziskezelő Központ vezetőjének és Erdélyi Zsuzsannának, az Anyaotthon intézményvezetőjének a Családok Átmeneti Otthonában.
 
Karácsony közeledtével előtérbe kerül a másokkal való törődés, a jótékonykodás. Ilyenkor az emberek figyelmét könnyebb a rászorulókra irányítani, mindenki próbál a rohanásban másokra is figyelni. Fontos és nemes dolog másokon segíteni tartják az Alföldi Tej Kft-nél, hiszen a 2003-ban alapított, 2005 óta székesfehérvári székhelyű vállalat évről-évre eleget tesz társadalmi felelősségvállalási kötelezettségének.
 
RisKarácsony 2018-as jótékonysági kampányuk mellett – ahol egyéni jelölések alapján  hátrányos helyzetű családot vagy intézményt ajándékoznak meg egy tejtermékekkel teli hűtővel – a székesfehérvári fogyatékkal és nehéz körülmények között élő gyerekekkel, családokkal és lakókkal foglalkozó szervezeteket ajándékoznak meg. „Nagy hagyománya van az Alföldinél a jótékonykodásnak, évről-évre különböző akciókkal próbálunk segíteni. Riska tehenünk az elmúlt években karácsonyi ajándékaival mosolyt csalt már a Heim Pál Kórház és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház kis betegei arcára is. Idén úgy döntöttünk, hogy olyan intézményeket is felkeresünk, ahol fogyatékkal élőkkel, felnőttekkel, hátrányos helyzetű családokkal foglalkoznak vagy éppen egyedülálló szülőknek segítenek boldogulni. Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel egyeztetve kerestük meg ezért a Kríziskezelő Központot, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthont, valamint a Szent Kristóf Ház –Fogyatékkal Élők Nappali Intézményét és jöttünk el Deák Lajosné képviselőhöz csatlakozva a Családok Átmeneti Otthonába átadni az adományokat.” – mondta el Rózsás Mónika, a többszörös Superbrands-díjas Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatója, aki hozzátette: a három intézmény között több százezer forint értékben osztott szét a vállalat tejtermékeket és egyéb adományokat.
 
A Sörház tér 7. szám alatt is megkaptuk már az adományokat: a mai napon a Kríziskezelő Központhoz egy raklap tartós tej és joghurt mellett a bakancsok is érkeztek az Alföldi Tej jóvoltából. Számunkra ez nagyon értékes adomány, hiszen télen jellemzőek a végtagfagyásos sérülések.” – mondta el Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője. Kiemelte, hogy a női és férfi lábbeliket a teajárat, illetve az ügyfélszolgálat fogja célzottan kiosztani az ellátásban résztvevőknek.
 
Erdélyi Zsuzsanna, az Anyaotthon vezetője az intézmény nevében köszönte meg az adományokat. Elmondta, jelenleg 5 édesanya él gyermekeivel az otthonban, akiknek óriási segítséget nyújtanak az ilyen jellegű adományok, hiszen alapvető tápanyagokhoz juthatnak általa a gyermekek. „Öröm számunkra, hogy az általunk gondozottak felé is több figyelem fordul az ünnepi időszakban, amiben nagy szerepe van Deák Lajosné képviselőnek, aki már 7 éve támogat bennünket fehérvári cégekkel együttműködve.” – hangsúlyozta a vezető, aki hozzátette, hogy a mostani karácsonyfa alá kerülő ajándékokból bőven tudják támogatni az intézmény korábbi lakóit is.
 
Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy az immár 7 éve tartó kapcsolat és adományozás az Anyaotthon felé töretlen. Örömét fejezte ki, hogy az adományozók sora évről-évre bővül, hiszen az intézmény lakóinál bizony jó helyre kerülnek a játékok, kis ruhák, cumisüvegek és az élelmiszer is.
 
 
 
 
Az adományozáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.