Összefogás a közösség biztonságáért

2018.12.19. 16:55
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 19. (szerda)
Együttműködési megállapodás kötött az Alba Regia és a Székesfehérvár Városi Polgárőr Egyesület. Galéria 
 
 
 
 
Együttműködési megállapodást írt alá a városban működő két polgárőrszervezet Székesfehérvár közrendje és közlekedési biztonságának emelése, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében. A mai megállapodás aláírásán jelen volt Viza Attila közbiztonsági tanácsnok, valamint Moizer Attila, az Alba Regia Polgárőr Egyesület elnöke és Pintér László, a Székesfehérvár Városi Polgárőr Egyesület elnöke.


A székesfehérvári közbiztonság erősítésén évek óta kiváló együttműködésben dolgozik együtt a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség. A külvárosokban, például Csalán nagyon erős polgárőr hagyományokkal bíró önkéntes tevékenység zajlik. A polgárőrség tagjai önkéntesek, akik fontosnak érzik, hogy óvják, vigyázzák lakókörnyezetük értékeit, figyeljenek az ott élő polgárok biztonságára.

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok a szerdai eseményen elmondta, az elmúlt időszakban Palotavárosban komoly fejlesztések valósultak meg. Játszóterek újultak meg, új közösségi tereket alakítottak ki padokkal, asztalokkal. A zöld-program keretében több száz fát, cserjét ültettek. A lakótelepeken élők nemcsak örömmel fogadták ezeket, hanem figyelnek is az értékekre. Sajnos azonban előfordulnak rongálások, amelyek megelőzésére - lakossági kezdeményezésre - ült le a két szervezet egymással egyeztetni a feladatokat.

Az Alba Regia Polgárőr Egyesület nevében Sztronga Bettina elnökségi tag, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség nevében Czvikli Attila elnökségi tag örömét fejezte ki az együttműködés kapcsán. Mindkét szervezet képviselője megerősítette, hogy kiemelten fontos számukra a tevékenységek összehangolása, a település közbiztonságának javítása és a bűnüldözés elősegítése. Fő célnak nevezték a fiatalok megszólítását is.  

Viza Attila közbiztonsági tanácsnok kiemelte, egy régi polgárőr program a SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom) felfrissítése és újraindítása mellett új kezdeményezés a lépcsőházak rendjének felügyelete, valamint a parkok védelme. Ezeknek az új modelleknek a beindításához természetesen a szervezetek fejlesztésére is szükség van. A polgárőr egyesületek örömmel fogadják mindazon önkéntesek jelentkezését, akik szívesen vesznek részt ebben a munkában.

Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából. 


fotó: Bácskai Gergely
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.