Az ünnep mindenkié

2018.12.20. 13:36
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 20. (csütörtök)
Karácsonyi műsor a kórház Gyermekosztályán           Galéria 
 
 
 
 
 
 
 
Ápolást igénylő gyermekek és szüleik számára tartottak karácsonyi ünnepséget a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályán. A sok évtizedes ünnepi hagyományon a Mits család – Mits Péter és fiai, Marci és Gergő – varázsoltak meghitt hangulatot karácsonyi dalaikkal.
 
Száncsengő csengett, a pásztorok, Micimackó és a kis Jézus is eljött a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályára, ahol ma tartották a hagyományos karácsonyi ünnepséget az osztályon ápolt gyermekek és szüleik számára. A karácsonyváró dallamok, ahogy már sok éve, most is a Mits család ajándékai voltak: Péter és fiai, Gergő és Marci együtt énekeltek a kis betegekkel, szüleikkel és az osztály dolgozóival. Az ünnepségen részt vett Spányi Antal megyés püspök is.
 
Egyetlen család számára sem könnyű, ha gyermekük kórházban van, különösen karácsonykor. Éppen ezért igyekszünk kollégáimmal megtenni mindent azért, hogy a várva várt Jézuska és az angyalok eljövetelét a legtöbben már otthonukban ünnepeljék, az állandó orvosi felügyeletre szorulóknak pedig próbáljuk a lehető legotthonosabbá és meghittebbé tenné az osztályon töltött időt.” – mondta el dr. Szabó Hajnalka PhD osztályvezető főorvos, aki köszönetét fejezte ki a támogatóknak, akik adományaikkal egész évben és ezúttal is segítették a beteg gyermekek ápolását.
 
A hangulatot az osztály hóemberei, díszfényei, csillagszórói és természetesen a feldíszített karácsonyfája szolgálja, amely alatt szép számmal gyűltek össze az ajándékok. Az első meglepetéscsomagokat a picik már ma kibonthatták, de volt még ezeken felül is meglepetés bőven: dr. Cser-Palkovics András polgármester és az Önkormányzat jóvoltából nemcsak játékokkal bővülhetett az osztály játszóháza, hanem – az ott dolgozókkal történt egyeztetés alapján – kerültek az osztályra új ágyneműk, törölközők és textilpelenkák is.
 
 
 
 
Az ünnepségen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.