Közösen hangolódtak az ünnepre Tóvárosban

2018.12.20. 18:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY- 2018. december 20. (csütörtök)
 
 
 
 
A Tóvárosban élők idén is együtt, a városrész karácsonyfája körül közösen hangolódtak a közelgő ünnepre. A hideg időben a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodájának óvodásai és a Tóvárosi Általános Iskola diákjai adtak lélekmelengető műsort.

Tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a városrész adventi ünnepségét. Idén, négy nappal karácsony előtt ismét közös ünnepségre vártak mindenkit csütörtökön a Tóvárosi Általános Iskola előtt felállított karácsonyfához. A családok, baráti társaságok egy-egy pohár meleg teával, forralt borral a kezükben hallgatták meg a tóvárosi óvoda és iskola gyermekeinek műsorát.

A városrész önkormányzati képviselője köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az itt élők az adventre készülve - immár a hagyományoknak megfelelően - fontosnak érezték, hogy az ünnepre nemcsak otthon, családi körben, hanem egy nagyobb közösségben is együtt hangolódjanak.  Mészáros Attila reményét fejezte ki, hogy mindenkinek békességben, szeretetben, nyugalomban telik el majd a karácsony. Legyen idő a beszélgetésekre, a családi, baráti találkozókra, a 2019-es esztendőre pedig jó egészséget, örömökben, sikerekben gazdag újesztendőt kívánt.

A Tóváros közösségi ünnepe az iskola diákjainak adventi előadásával folytatódott, majd a Fehérvár Hangja korábbi döntősének, Zsigmond Lala műsorával zárult.

A helyszínen készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.