A Belváros felülnézetből

2018.12.20. 18:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 20. (csütörtök)
Sokan keresték fel a Városházát a mai nyílt napon. Galéria
 
 
 
Nyílt nappal várta a fehérváriakat ma délután a Városháza. A polgármesteri irodát, a Dísztermet és a kistanácstermet dr. Cser-Palkovics András mutatta meg az érdeklődőknek. Az adventi fényekben pompázó belváros különleges látványa mellett népszerű volt az innen szemmagasságban látható Mujkó-szobor is. Este hét óráig állt nyitva a Városháza a látogatók előtt.
 
 
 
Sokan éltek a lehetőséggel, hogy a Városháza ablakaiból is megnézzék az adventi vásárt. Délután fél öttől folyamatosan érkeztek az érdeklődők, akiknek dr. Cser-Palkovics András polgármester mutatta meg saját irodáját, a Dísztermet és a kistanácstermet. A gyönyörű belvárosi látkép mellett, népszerű volt a Mujkó-szobor is, ami különleges perspektívából, szemmagasságból látható az iroda ablakán keresztül. Sokan megcsodálták Pekáry István 1938-as Szent István-emlékévre készített, Székesfehérvár jelentős történelmi eseményeit bemutató gobelinjét is.
 
“Nagyon különleges innen nézve az adventi belváros, és ezt a látványt szerettük volna minden érdeklődővel megosztani. Látva a folyamatosan érkező vendégeket, ez hagyománnyá válhat, és jövőre is szép része lehet az adventi időszaknak.” - mondta el dr. Cser-Palkovics András. Egészen este hét óráig érkeztek a fehérváriak, akik bátran fotózhattak is a Városháza termeiben.
 
 
A nyílt napon készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.