Foci, foci, foci!

2018.12.27. 12:28
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 27. (csütörtök)
Elrajtolt a XIX. Masterplast Fehérvári Futballfesztivál        Galéria
 
 
 
 
 
Megkezdődött a Videoton Oktatási Központban a Videoton Baráti Kör Egyesület által szervezett hagyományos négynapos kispályás futballfesztivál. Csütörtökön öregfiúk tornát és szurkolói kupát rendeztek, előbbire tizenkettő, míg utóbbira nyolc csapat nevezett. A remek mérkőzések mellett a fesztivál valamennyi napján családi és gyermekprogramokkal is várják az érdeklődőket.
 
Immár 19 éve mondhatjuk, hogy nincs december Székesfehérváron a VBKE által szervezett Fehérvári Futballfesztivál nélkül, ahol határon innen és határon túlról érkezők, lányok és fiúk, kicsik, nagyobbak és öregfiúk rúghatják együtt a bőrt négy napon keresztül karácsony után.
 
Ahogy már sok éve, idén is a Videoton Oktatási Központban rendezett torna első napján a harmincnégy felettieké, azaz az öregfiúké és a szurkolói csapatoké volt a pálya. A fehérvári kispályás futball ismert arcai mellett láthattunk a parketten szabadbattyáni, agárdi és dunaújvárosiakat öregfiúkat is, de érkeztek barátok a Szurkolói Kupára Csíkszeredából és Dunaszerdahelyről is.
 
Mint Juhász László főszervező elmondta, minden évben kimondott cél, hogy a nemzetközi torna csapatai mellett az azt megelőző napokon is a testvérvárosokból, illetve az elcsatolt terültetekről érkező együttesek színesítsék a programot. Ezért idén az RBD Szurkolói Kupán indul csíkszeredai és dunaszerdahelyi csapat is, a Női Kupán székelyföldi és magyarkanizsai hölgyek csillantják meg tudásukat és az utánpótlás korosztályában topolyai, nagyváradi és beregszászi tehetséges gyerekek rúgják majd a VOK-ban a bőrt.
 
Az esemény négy napja alatt közel 60 csapat fordul meg a parketten, mintegy 1500 játékos összesen 118 mérkőzést játszik majd. Az első napon az öregfiúknak korán kellett kelniük, ugyanis 8 órától már a Videoton BKE a Judo Teammel játszott, a lelátó azonban csak 10 óra után telt meg, amikor az A és B csoportok ki-ki meccsei kezdődtek a továbbjutásért: a Válasz FCF a TEAM Sport-NK Builddel, míg a Videoton BKE a Bádogossal játszott. Az öregfiúk döntőjét ma 16.40-től játsszák majd, ami után a késő estébe nyúló Szurkolói Kupa összecsapásai következnek.
 
A XIX. Masterplast VIDEOTON FCF Baráti Kör Egyesület Fehérvári Kispályás Ünnepi Futballfesztivál Családi Sport- és Egészségnapok Határok Nélkül programjának nagy része pedig még hátra van! Pénteken zajlik majd a Masterplast Nemzetközi Kupa első napja és a Női Kupa. December 29-én folytatódnak a nemzetközi kupamérkőzések és az U11-es korosztályú gyerekek csapnak még össze. Vasárnap pedig az MNK döntő- és gálamérkőzésein szurkolhatnak az érdeklődők. Mind a négy nap zajlanak ketrecfoci-kupák is, csütörtökön a 2012/13 és 2010/11-es születésű gyerekek játszottak a bekerített szűk pályán.
 
Eközben a kilátogató érdeklődők szabadidős és sportprogramokon vehetnek részt: lehet asztaliteniszezni, térítés ellenében csocsózni és X-Boxszal játszani, valamint ingyenes jógafoglalkozásokon vehetnek részt a torna minden napján a színházteremben a mozogni vágyók.
 
A torna eredményeiről és részletes programról bővebben ITT lehet olvasni.
 
 
 
A torna első napján készült képek letölthetők a Galériából!
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Simon Erika
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.