"Ne petárdázz, vigyél tápot!"

2018.12.30. 12:36
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. december 30. (vasárnap)
Több mint egy tonna kutyatápot gyűjtöttek össze és adományoztak a székesfehérvári állatmenhelynek a Koronázók.
 
 
„Ha csak egyetlen petárdával kevesebbet dobnak el, már volt értelme ennek a figyelemfelhívó látogatásnak." – mondta el Papp Péter, a Fehérvár Entrhoners játékosa a csapat figyelemfelhívó akciójáról. Székesfehérvár amerikaifoci-csapata a négylábúak védelmének fontosságára, a szilveszteri petárdázás ártalmaira hívja fel a figyelmet. Az akció eredményeként 1185 kg kiváló minőségű állateledelt adtak át ma délelőtt a Herosz Fehérvári Állatotthonnak.
 
 
 
 
A szilveszteri petárdázások erős hang- és fényhatásainak következtében sajnos évről évre számos négylábú szökik el otthonról és kóborol a város utcáin. A megriadt, menekülő állatok ilyenkor sajnos gyakrabban válnak közlekedési balesetek áldozatává, vagy egész egyszerűen olyan messzire menekülnek otthonuktól, hogy nem találnak oda vissza. Erre a jelenségre akarta a figyelmet felhívni a Fehérvár Enthroners amerikai futball csapata, amikor figyelemfelhívó akciót hirdetett, aminek eredményeként több mint 1 tonna kutyatápot adtak át a mai napon a HEROSZ Takarodó utcai telephelyén.
 
Papp Péter, a csapat játékosa, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta:
"Ez az alkalom különösen fontos számunkra. A felelős állattartás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ugyanakkor szilveszterkor a kutyát nem tartóknak is komoly felelősségük van és tenniük kellene azért, hogy a házikedvenceknek a lehető legkisebb megrázkódtatást jelentse az ünnep. A tűzijátékok, petárdák használatát mellőzni kell, főként a kertvárosi területeken, ahol a legtöbb udvarban lakik egy eb. Ha csak egyetlen petárdával kevesebbet dobnak el, már volt értelme ennek a figyelemfelhívó látogatásnak."
 
Boda Gábor, a csapat edzője szintén nagy "kutyás", és mint elmondta, nagyon örült játékosai kezdeményezésének: "Egy csapat akkor tud igazán egy város életének részévé válni, ha időről időre jelét adja annak, hogy hova is tartozik. Felelős kutyatartóként engem is végtelenül bosszant az értelmetlen petárdázás, hiszen ezek állatok sokaságát rémítik meg és üldözik el otthonaikból. Nagyon örültem, mikor meghallottam, hogy a srácok miben törik a fejüket, és pillanatok alatt összeállt egy jó kis kezdeményezés. Volt aki pár zsák táppal állított be, volt aki némi pénzzel segítette az ügyet, szóval lehetőségeihez mérten az egész csapat megmozdult. Külön köszönetünket szeretnénk kifejezni az Alpha-Vet Kft-nek, aki amellett, hogy csapatunk támogatója már évek óta, most, amikor megjelentünk náluk az ötletünkkel, azonnal mellénk álltak és komoly kedvezményekkel, valamint termékekkel is segítették az ügyet. Nagyon remélem, hogy sokan követik a példánkat és azt a pénzt, amit értelmetlen durrogtatásra költenének, állateledelre fordítják és valamelyik menhelynek adományozzák majd. Sokkal jobban hasznosulna így minden forint, abban egészen biztos vagyok."
 
Az összefogás eredménye nem mindennapi: 1185 kg kiváló minőségű állateledelt vehetett át a Fehérvári Állatotthon képviseletében dr. Berey Attila, a HEROSZ elnöke, aki szintén megköszönte a sportolók akcióját. A csapat játékosai, ha már ott voltak, természetesen kihasználták a lehetőséget és bejárták a telepet, játszottak a gazdira váró négylábúakkal.
 
 
Az átadáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.