Szerencsehozó lencsével indította az évet a város közössége

2019.01.01. 15:52
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. január 1. (kedd)
Ezer adag főzelék főtt a gulyáságyúban. Galéria 
 
 
 
Szerencsehozó újévi lencsefőzelékkel várták a fehérváriakat az év első napján az Alba Plaza előtti téren. A 2013-ban indult kezdeményezés mára már hagyománnyá vált, és egyre többen kapcsolódnak be az évindító közösségi programba, amelyen az étel kínálásában részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Székesfehérvár alpolgármesterei, valamint a város és a megye önkormányzati képviselői is.


Immár hetedik alkalommal indították szerencsehozó lencsével az újévet a fehérváriak január 1-jén. Az apró szemű ételhez a néphit a pénzt, a gazdagságot társítja – minél többet eszik belőle valaki ezen a napon, annál nagyobb szerencséje lesz e téren, és bőség jellemzi majd az évet.

Hagyomány már, hogy az újév első napján a szerencsehozó lencsével kívánunk egymásnak, közösségünknek békés boldog újesztendőt. A 2013-ban indított kezdeményezést örömmel fogadta a város, amit jól jelez, hogy 2019-ben is nagyon sokan eljöttek a közös lencseevésre. Kívánom, hogy legyen sok-sok mosoly, hit, jókedv egész évben, ami nélkül egy várost és egy városi közösséget nem lehet építeni. Ennyi sok kedves emberrel, aki odafigyel a másikra és a városára, a mi közös otthonunkra, Székesfehérvárra, és azt keresi, ami bennünket összeköt.” E gondolatokkal köszöntötte a jelenlévőket a város polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a katonáknak, hogy ismét nagyon finom lencsét főztek, majd Rácz István százados, tábori lelkész mondott asztali áldást és áldotta meg a lencsét.

Székesfehérvár Önkormányzata, a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága, a Fehérvári Programszervező Kft. és az Alba Plaza közösen gondoskodott arról, hogy szerencsésen induljon a 2019-es esztendő. A délután során az asztaloknál ülve baráti társaságok, családok és az egyedül érkezők is egy kis beszélgetésbe elegyedve, jóízűen fogyasztották el a gulyáságyúkban főzött ezer adag lencsefőzeléket. 

A helyszínen készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.