Bokor Rolandot, a város első újszülöttjét köszöntötték

2019.01.02. 10:51
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2018. január 2. (szerda)
Tavaly is 2500 kisbaba született a Szent György Kórházban. Galéria 
 
 
 
 
Kedden hajnalban született meg Székesfehérvár első kisbabája, Bokor Roland. A kisfiú második gyermekként 51 cm-rel és 2940 grammal jött a világra. Az új év első újszülöttjét és édesanyját hagyományosan dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, és átadta a város ajándékát. A tavalyi évben is 2500 újszülött látta meg a napvilágot a helyi kórházban, valamint az intézmény pályázott a családbarát szülészet megvalósítására, hogy a szülők valóban pozitív élményként éljék meg az új családtag érkezését - mondta el Dr. Hagymásy László osztályvezető főorvos.


A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2019. január 1-jén, kedden a hajnali órákban jött a világra az új év első székesfehérvári babája, Bokor Roland. A kisfiú 51 cm-rel született, 2940 grammos súllyal, komplikációktól mentesen. Ahogy a boldog szülők mesélik, gyorsan zajlottak az újévi események, a kisbaba nem sokkal a kórházba érkezést követően megszületett. Bokor-Kónya Krisztina és Bokor Balázs kisfiát testvére, a kétéves Szabolcs is nagyon várja már.

Az Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályon dr. Cser-Palkovics András polgármester, Horváth-Tancsa Ágnes családügyi és Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok látogatták meg a kisfiút és édesanyját. A szülőknek a polgármester gratulált elsőként, és adta át az első újszülöttnek járó 200 000 forint értékű babakötvényt, amihez a kamatokkal kiegészülve Roland 18 éves korában juthat hozzá. Dr. Cser-Palkovics András boldog új évet, egészséget és boldogságot kívánt a kicsinek és a családnak. Az újszülött – a kórház valamennyi székesfehérvári kisbabájához hasonlóan – a „Székesfehérvári Születési Támogatási Program” ajándékát is megkapta.

Dr. Hagymásy László
 osztályvezető főorvos elmondta, hogy 2018-ban 2466, idén pedig szerda reggelig négy kisbaba jött a világra a város kórházában. A családok közül szinte mindegyik azt választja, hogy az apukák vagy egy hozzátartozó jelen legyen, és szerepet vállaljon a szülésben. Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta, hogy a fehérvári szülészet is pályázott a családbarát szülészet megvalósítására: a kórház a természetes szülészeti szemlélet gyakorlati megvalósítását támogatja mind a szülőszobákban, mind pedig gyerekágyas osztályokon, és minél családiasabb légkört szeretne kialakítani. Cél, hogy a szülőszobában legyen alternatív szülési lehetőség, lehessen akár vízben szülni. A gyerekágyas osztályon is szeretnénk olyan szobákat kialakítani, ahol az édesanyák és az újszülöttek mellett az édesapák is bent lehetnek.


A látogatáson készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.