Januári programok a Szent István Művelődési Házban

2019.01.07. 10:00
KÖZLEMÉNY - 2019. január 7. (hétfő) 
Könyvbemutató, a pápáról szóló film és Eperjes Károly-est szerepel a kínálatban.  
 
 
 
 
 
Változatos programkínálattal várja vendégeit januárban a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. Könyvbemutató, Ferenc pápáról szóló dokumentumfilm és Eperjes Károly estje szerepel a kínálatban.

Január 11-én, pénteken 16.00 órakor kezdődik Lak István A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig című kötetének bemutatója. A szerzővel Virágh Ildikó újságíró, a Kodolányi János Egyetem Rektori Kabinetjének kommunikációs vezetője beszélget.

Január 16-án, szerdán 17.00 órakor folytatódik az Útkereső Filmklub, melynek keretében a Ferenc pápa - Egy hiteles ember című olasz, francia, amerikai dokumentumfilmet tekinthetik meg az érdeklődők. A film azon ritka alkotások egyike, amely a Vatikánnal szoros együttműködésben készült a három Oscar-díjra jelölt Win Wenders rendezésében. A pápa utazásaiba és a vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben szóba kerülnek olyan hétköznapi dolgok is, mint a család szerepe, a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás és az ökológia.

Január 25-én, pénteken 17.30 órától Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész tart előadást az intézményben. Az Add meg nekünk mindennapi Kenyerünket ma… című programot a 2020. évi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus felkészülési éve keretében rendezik meg.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház szeretettel vár minden érdeklődőt a programokra! 

–    Vége –

Szöveg: Havasi Tímea


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.