Új helyszínen a Városi Diákbál

2019.01.09. 11:05
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. január 9. (szerda)
A nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben várják a fiatalokat. 
 
 
 
A farsangi szezon egyik legelső zenés-táncos programja évek óta hagyományosan a középiskolásoké: a 2019-es Városi Diákbál már az ötödik lesz a sorban. Január 11-én, pénteken több száz tizenévest várnak a mulatságba, amelynek helyszíne idén a Mol Aréna Sóstó rendezvényterme, ahová a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben várják a fiatalokat. A helyszínre különbuszok indulnak a Piac térről.


Bár a középiskolás korosztályról hajlamosak vagyunk azt hinni, csak a farmeros, laza bulizást kedveli, a Városi Diákbál közönsége évek óta cáfolja ezt a sommás vélekedést: az elmúlt esztendők mindegyik mulatsága telt házas volt, több száz középiskolás élvezte a programot, amelyet a Városi Diáktanács közreműködésével, a véleményük figyelembevételével szerveztek számukra, hangzott el a pénteki eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

A Városi Diákbált most új helyszínen, a Mol Aréna Sóstó rendezvénytermében rendezik meg 2019. január 11-én, pénteken. Mészáros Attila alpolgármester elmondta, a diákok részéről egyre nagyobb igény mutatkozott a Városi Diákbálra, a növekvő létszám miatt azonban az eddigi helyszín, a Szent István terem kicsinek bizonyult. Ezért kerestek egy nagyobb helyszínt, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermét, ahol a novemberi átadás óta több mint 30 ilyen jellegű rendezvény volt. „Az eladott jegyek számából is kiderül, hogy óriási az érdeklődés, csaknem 400 jegy kelt el elővételben. Ez már most duplája a tavalyi évben eladottaknak, és idén lehetőség lesz még pénteken a helyszínen is jegyet vásárolni. Az idei bálra a fehérvári diákság mellett Győrből és Debrecenből érkeznek diáktanács tagok. A jóhangulatú rendezvény egyik fontos célja, hogy a diáktanács a többi város társszervezeteivel jó kapcsolatot ápoljon, és a „jógyakorlat” átvételével segítsék egymás munkáját.” – tette hozzá az alpolgármester.

Sári Máté, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa a Városi Diákbál részletes programját ismertette. A stadionban 18.30 órakor lesz kapunyitás január 11-én, pénteken, az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke köszönti a vendégeket. Az ünnepélyes megnyitó és a nyitótánc után indul a műsor, amelyben játszik a Fehérvár Big Band, a Fantom zenekar és Pixa is pörgeti majd a lemezeket. A dress code az ifjú hölgyeknek koktélruha, a fiatal uraknak öltöny. A helyszínre való eljutást, illetve a visszafelé közlekedést különbuszok segítik majd.

A bál témája a nagy Gatsby korszaka, az 1920-30-as évek világa lesz, így lehetőség szerint ehhez a stílushoz kell igazodni a mulatság résztvevőinek. Pörgős zene, szexi fejdíszek, egyszerű szabásvonalak, bolondos kiegészítők és lazaság jellemezte a ’20-as, ’30-as éveket – az idei Városi Diákbált is ebben az art deco, avagy „Gatsby-stílusban” rendezik meg. Az art deco az 1920-as, 1930-as évek építészeti és iparművészeti irányzata volt: egyenes vonalak, tiszta színvilág, geometriai tervezés jellemezték. Hatásai természetesen a divatban is megjelentek: a stílus a luxus és elegancia egyik kifejezője lett a maga merész, leegyszerűsített vonalvezetésével, az erős, tiszta színvilágával. A forradalmian új, tabukat döntögető öltözködési formával együtt az emberek életvitele is megváltozott: levetkőzték korábbi szigorú erkölcseiket és nyitottak lettek az új megismerésére.

Az erkölcsi normák lazulásának sajátos lenyomata a korszakot megidéző Chicago című musical. A Kander–Ebb–Fosse szerzőhármas sikerdarabjának története szerint a fiatal, nagyratörő táncosnő, Roxie Hart (Kiss Diána Magdolna) lepuffantja szeretőjét, mert az ígéretei ellenére nem egyengette halovány karrierjét. Roxie börtönbe kerül, ahol megismerkedik Velma Kellyvel (Varga Gabriella), Chicago legragyogóbb csillagával és más férjgyilkos asszonyokkal, köztük Lize-zel (Varga Lili). Roxie és Velma elkeseredett harcba kezd a sajtó és a dörzsölt sztárügyvéd kegyeiért, hiszen a tét nem más, mint a felmentő ítélet és a nyomában járó országos hírnév.
A három népszerű művésznő örömmel fogadta el a meghívást a Városi Diákbálra, amelyen a Fehérvár Big Band zenében is megidézi majd ezt a legendás jazz- és szvingkorszakot. A bál további részében a Fantom zenekar játszik és Pixa is pörgeti majd a lemezeket. Természetesen ez a bál sem múlhat el bálkirálynő- és bálkirály-választás, valamint tombola nélkül, emellett fotófal, greenbox és szelfitükör is várja azokat, akik képes emléket szeretnének hazavinni a bálról.

A stadionban 18.30 órakor lesz kapunyitás január 11-én, pénteken, az ünnepélyes megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester és Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke köszönti a vendégeket. A dress code az ifjú hölgyeknek koktélruha, a fiatal uraknak öltöny. A bál témája a nagy Gatsby korszaka, az 1920-30-as évek világa lesz, így lehetőség szerint ehhez a stílushoz kell igazodni a mulatság résztvevőinek. A helyszínre való eljutást, illetve a visszafelé közlekedést különbuszok segítik majd.

A bál programja:
18.30 Kapunyitás
19.00 Megnyitó
19.00–24.00 Fehérvár Big Band • Fantom zenekar • Pixa
24.00 Kapuzárás

A bál ideje alatt:
Fotófal • Greenbox • Szelfitükör • Bálkirály- és bálkirálynő-választás • Tombola

After party a Petőfi Kultúrtérben:
00.30 Kapunyitás
00.30–03.30 Dj Embryo
03.30 Kapuzárás

Autóbuszok indulnak a Piac térről a Mol Aréna Sóstóhoz: 18.15 és 18.45 órakor, visszafelé 22.00, 00.20 és 00.40 órakor.

Jegyárak:
1000 Ft (érvényes a Diákbálra és az after partyra)
1300 Ft (érvényes a Diákbálra, az after partyra, és a különjárati autóbuszokra mindkét irányba)

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.