Országos brand érkezett Székesfehérvárra

2019.01.11. 14:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. január 11. (péntek)
Nyár óta a 94,5-ön hallható a Rádió 1. Galéria 
 
 
 
A Belvároshoz közeli stúdióból szól a Rádió 1 Székesfehérvár adása a Fehérvár Rádió frekvenciáján, a 94,5 MHz-en. Az adó – vidéki csatornáihoz hasonlóan – az „igazi mai slágerek” és Sebestyén Balázsék reggeli műsora mellett helyi hírblokkokkal és programajánlókkal szólítja meg a fehérváriakat. Az új csatornát és a szerkesztőséget dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte, és üdvözölte a városba érkező országos brand-et, amely több órányi helyi tartalmú műsort készít.


Székesfehérváron a 94,5 MHz-en hallható a Rádió 1. A Panorama Offices-ben működik a helyi szerkesztőség és a stúdiók, amelyet ma ünnepélyesen is átadtak.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester hangsúlyozta: „Országos brand érkezett meg a Rádió 1-gyel Székesfehérvárra. Ráadásul egy olyan országos kereskedelmi csatorna, amelynek hosszú távú elképzelései vannak. Örülünk, hogy megjelent a városban, és több órányi helyi tartalmat állítanak elő, helyi szakemberekkel – akik ismerik ezt a várost, ismerik ezt a közösséget. Ezáltal lehetővé válik, hogy még nagyobb társadalmi közösséget sikerül elérni információkkal, hírekkel, rendezvénykínálattal, felmerülő problémákról lehet beszélni, tájékoztatást adni az embereknek. Ebben a kereskedelmi rádiózás sokat tud segíteni.” A polgármester hozzátette: jó városmarketing-értékkel bír, hogy egy országos csatornán jelenik meg a város; majd jókívánságait kifejezve az Országalmát, a Belvárost ábrázoló akvarellt adott át a szerkesztőségnek.

A Fehérvár Rádió frekvenciáján szól a Rádió 1 – hasonlóan az adó vidéki csatornáihoz, helyi hírblokkal és információkkal, az „igazi mai slágerekkel” és Sebestyén Balázsékkal reggelenként. Papp Klaudia operatív vezető elmondta, hogy július 28-án kapcsolták fel a Rádió 1-et Székesfehérváron: nagy öröm a csapat számára, hogy egyre nagyobb szeretet és figyelem veszi körbe a munkájukat. A lokális munkát egy budapesti szakmai csapat segíti, de a hírek 100%-ban a fehérvári stúdióban készülnek. Az országos, átvett műsorok mellett két helyi műsorvezető dolgozik a rádióban. „A jövőben még erősebb lokális médiummá kívánunk válni a városban – a globális médiatrendek mellett.” – fogalmazott Papp Klaudia. Jelenleg négyen dolgoznak a városi szerkesztőségben; reggel öt órakor indulnak a hírek, egészen fél tízig hallhatóak félóránként, majd programajánlókkal segítik a helyieket. 2019-ben új kihívásaik között szerepel például a szakmai létszámbővítés.

Az átadó ünnepséget követően a polgármester interjút adott az új stúdióban, üdvözölte az új csatornát, beszélt a ma esti Diákbál hagyományairól, valamint a város legfontosabb jövőbeli fejlődéshez kapcsolódó tervei közül a közösség még erősebb összekovácsolásáról is szólt.


Az eseményen készült fotók letölthetőek a Galériából!

Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.