Csak tánc és jazz

2019.01.11. 21:58
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. január 11. (péntek)
Mintegy ötszáz középiskolás a Városi Diákbálon. Galéria 
 
 
 
 
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel új helyszín, a MOL Aréna Sóstó modern rendezvényterme adott otthont a farsangi szezont indító Városi Diákbálnak. Az immár ötödik alkalommal megrendezett mulatságba a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben érkeztek a középiskolások. A bálon a fehérvári diákság mellett a Győrből és Debrecenből érkezett diáktanácstagok vettek részt.

Glenn Miller legismertebb, „In The Mood” és a „Chattanoga Choo” szerzeményeivel idézte meg a Fehérvár Big Band a “Nagy Gatsby korszakát” a Városi Diákbálon. Az eseményre - a várossal és a Fehérvári Programszervező Kft-vel közösen - idén is nagy lelkesedéssel készült a Székesfehérvári Diáktanács. A diáktanácstagok által az idei évre kitalált téma, a ’20-as  és ’30-as évek Chicago-ja különösen inspirálónak bizonyult. A fiatal hölgyek rojtos koktélruhában, fejükön tollal díszített pánttal vagy filckalappal, míg a fiatal urak öltönyben, csokornyakkendőben, kalappal a fejükön, igen elegánsan érkeztek a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermébe.

Az ünnepélyes megnyitón Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a vendégeket. A városvezető örömét fejezte ki, hogy a középiskolás korosztályból évről évre egyre többen vesznek részt a bálon. A város új rendezvényterme pedig jó lehetőséget adott arra, hogy immár ötszázan - a tavalyi évhez képest mintegy kétszer annyian - bulizzanak egy jót.

A Székesfehérvári Diáktanács kapcsolatépítésre is felhasználja minden évben a Városi Diákbál rendezvényét. Idén Debrecenből és Győrből érkezett 16 diák és kísérőjük, akik az ottani diákszervezeteket képviselték.

A báli nyitótáncot idén is a diáktanácstagok által szervezett 30 fős alkalmi tánckar mutatta be, amelyben a város szinte minden iskolájából képviseltették magukat egyesületi vagy hobbi szinten táncoló, lelkes diákok.  A korhű frizurák elkészítésében az Árpád Szakképző fodrásztanulói segítettek.  A koreográfiát a 2018-ban első ízben megrendezett tehetségkutató verseny,  a Fehérvár Táncosa nyertese, Tátrai Réka  készítette és tanította be, aki a diáktanácsnak is aktív tagja. Munkáját segítette a Fehérvár Táncosa döntőjéből ismert Mészáros Marci és Jenei Márton is, akik szintén részt vettek a produkcióban.

A Székesfehérvári Diáktanács nevében a bál díszvendégeként meghívást kaptak a Vörösmarty Színház diákbérleteiben is futó Chicago darab tehetséges fiatal színésznői, Kiss Diána Magdolna és Varga Lili, akikkel közös fotókat is készíthettek a bálozó diákok, és az élelmesebbek autogramot is begyűjthettek tőlük. A bál nagy részében a Fantom zenekar szórakoztatta a fiatalokat, és Pixa pörgette a lemezeket. Természetesen idén is volt bálkirálynő- és bálkirály-választás, valamint tombola, emellett fotófal, greenbox és szelfitükör is várta azokat, akik képes emléket szerettek volna hazavinni. A bál éjfélig tart, de a buli nem ér véget, csak helyet változtat. Fél egytől ugyanis after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig szórakozhatnak majd együtt a diákok.

A bálon készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.