Mesék fába oltva

2019.01.15. 13:42
KÖZLEMÉNY - 2019. január 15. (kedd)  
 
 
 
 
 
Láng György fafaragó munkáiból nyílik kiállítás január 18-án, pénteken 17 órakor a Művészetek Háza kiállítótermében; az alkotót és munkáit Varga Csaba fafaragó ajánlja a közönség figyelmébe. A programhoz kapcsolódik a 18 órakor kezdődő Neked szól a mese című felnőtt népmeseest.

Láng György 1968 óta foglalkozik faragással, mesterei Cs. Kiss Ernő, id. Palatkás József és Péterfy László voltak. A 80-as évek óta több fafaragó tábort, szakkört vezetett, jelenleg a Művészetek Házában működő ifjúsági szakkör vezetője. Eddig több mint 75 kiállításon szerepeltek munkái, többek között a Vatikánban, Rotterdamban, a Pesti Vigadóban és a Néprajzi Múzeumban. A „Mesék fába oltva” című kiállítás eddigi munkásságát öleli fel, a kiállítás címadói faragott mesetáblák. A február 18-ig látogatható kiállítás szervezője a Megyei Művelődési Központ és a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-Dunántúli Regionális Társasága (M-ART).

A szervezők a kiállítás után, 18 órától szeretettel várnak minden érdeklődőt a Neked szól a mese című felnőtt meseestre, amelynek közreműködői Bukovics János mesemondó, a Magyar Kultúra Lovagja és Pintér Zsolt mesemondó, a Meseszó Egyesület alelnöke, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál főszervezője.

További információ:

Gonda Emma
Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Telefon: 22/313-175
E-mail: emmagonda@fejermmk.hu
Honlap: www.fejermmk.hu
Facebook: www.facebook.com/fejermmk
 
 
 
 
Szöveg: Lőrincz Miklós (Fehérvári Programszervező Kft.)
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 November
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
2
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.