Nagykorú lett a Csemete

2019.01.19. 12:24
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. január 19. (szombat)
Farsangi mulatsággal ünnepeltek a bölcsődések és szüleik. Galéria 
 
 
 
 
Tizennyolcadik születésnapját ünnepelte ma a Csemete Alapítvány. A nagykorúvá vált, szakmailag országosan elismert szervezetet és a farsangi mulatságon megjelent bölcsődéseket dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő köszöntötték – kiemelve és köszönetet mondva a színvonalas és hittel, kitartással végzett munkáért, a töretlen fejlődést célzó álmok megvalósításáért, valamint a szülők bizalmáért. A jelmezbe öltözött apróságok a tortázás után énekes-táncos játékokkal folytatták a programot.


A Viktória Rehabilitációs Központban tartotta 18. születésnapját a Székesfehérvári Csemete Alapítvány. Az ünnepet egy farsangi mulatsággal kötötték össze, így a szülinapi torta és a megannyi játék mellett farsangi táncház szórakoztatta a kisgyermekeket és szüleiket. Palkovics Józsefné kuratóriumi elnök a nagykorúvá vált alapítványról és a bölcsődéről azt fogalmazta meg, hogy a kezdetektől töretlen lelkesedéssel és szívvel végzik munkájukat az apróságok gondozásában, nevelésében, és köszönetét fejezte ki a város támogatásáért.

Dr. Cser-Palkovics András
polgármester köszöntőjében így fogalmazott: „A 18 évből is látszik: jó döntés volt annak idején a közösség részéről, hogy felvállalta, továbbviszi ezt a bölcsődét.  Nagykorúságot ért meg az intézmény – köszönöm mindenkinek, aki itt dolgozott vagy dolgozik, valamint köszönöm a szülőknek a bizalmat!” – majd ajándékot nyújtott át az ünnepelt intézménynek.

Dr. Horváth Miklósné
Juhász Gyula gondolatait idézte: „(…) álmok híján hold leány a lélek. Ez lehetne a mottója a munkájuknak.” A munkáját magas színvonalon végző intézmény elképzeléseinek a megvalósításában – tette hozzá – azt az attitűdöt képviselik: ez a feladat az enyém, a tied, a miénk; és elsősorban a saját tevékenységükkel szolgálják a közösséget. A képviselő elmondta, hogy a többi nevelési-oktatási intézménnyel együtt az Önkormányzat magáénak érzi a Csemetét, és 2019-ben a konyha átalakításával, fejlesztésével, valamint a nyílászárók cseréjének befejezésével folytatódnak majd a beruházások – a város kisgyermekeiért.

Az alapítvány és a Csemete Gyermekcentrum 2001 óta működik. A bölcsődei ellátást és annak fejlesztését támogató szervezet foglalkozik például a fogyatékos gyermekek gondozásával, a kistérségben élő kisgyermekek elhelyezésével és a családi napközikkel. A szakmai team munkáját és az alapítvány működését az Önkormányzat a – már akadálymentes, és az elmúlt években felújított tetőszerkezettel és új nyílászárókkal felszerelt – szolgáltatási épület ingyenes használatával, valamint a városban lakó bölcsődések ellátásának támogatásával segíti.

A jelenlegi 84 férőhelyes Gyermekcentrum Bölcsőde a kisgyermeknevelő képzés gyakorlóhelye, 18 év alatt az ország minden részéről fogadtak kollégákat; ezenkívül a családi bölcsődéket szakmai tapasztalatokkal segítik. Időközben létrehozták a Csemete Családi Napközit, majd Iszkaszentgyörgyön a Pitypang Családi Napközivel bővítették a családi szolgáltatást; a Zsebi-baba klubban pedig 2015 óta játszanak kismamák és kisbabák. Országos elismerést kaptak a gyermekvédelemben képviselt jó gyakorlatokért, a szociális szolgáltatások fejlesztéséért, 2012-ben pedig miniszteri dicséretet a szakmai vezető munkájáért.

A születésnapi program a tortázás után Kneifelné Laczkó Krisztina és Varró János játékos táncházával folytatódott. A rendezvény vendégei között ott voltak Dr. Mátay Katalin és Sárközi Valéria, az alapítvány megálmodói.


A szülinapi ünnepségen készült fotók letölthetőek a Galériából!


Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.