Hagyományok ötvözése a modern időkkel

2019.01.25. 19:12
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. január 25. (péntek)
Idén is színes, színvonalas volt a Városi Diákgála. Galéria
 
 
 
 
A Városi Diákgála több mint két évtizede meghatározó Székesfehérvár kulturális életében. A programot elindító Székesfehérvári SZC Bugát Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája pedagógusai és diákjai minden évben arra törekszenek, hogy a város fiataljai, általános és középiskolás diákjai megmutathassák tudásukat.  Az idei évben közel százan léptek színpadra a Művészetek Házában szervezett eseményen.


A Városi Diákgálán minden évben magas színvonalú produkciók kerülnek színpadra, amelyek mögött mind a fellépők, mind a felkészítő pedagógusok komoly és elkötelezett munkája áll. A huszonkettedik alkalommal megrendezett eseményen, pénteken este közel száz fellépőt láthatott a közönség mintegy húsz produkcióban. A néptáncosokat énekeseket, vers- és mesemondókat, modern táncot előadó csoportokat nagy tapssal köszöntötte a közönség.

A Diákgála a város kulturális és diákéletében szép hagyományokkal rendelkező esemény, kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András polgármester. „Ezek a fiatalok, akiket itt ma láthatunk, nemcsak a saját tehetségüket, ügyességüket bizonyítják, hanem azt is, hogy a ma fiataljait is meg lehet szólítani. Van véleményük, tehetségük, amit a színpadon készek bemutatni, átadni. Ez egy nagyon fontos üzenet, legyünk rájuk büszkék.” Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott a felkészítő tanároknak, hogy segítik a fiatalok munkáját, és kiemelten a gálát szervező Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolának, hogy mindig megújulva lehetőséget kínálnak a székesfehérvári és környékbeli általános és középiskolás tanulóknak, hogy különféle kategóriákban megmutassák tehetségüket.

Az idei közel kétórás gálán 19 produkciót láthatott a közönség. Mint elhangzott, a Városi Diákgála titka, hogy a hagyományos értékeket a modern idők szavával ötvözi, egységbe foglalja, és mindig képes a megújulásra. A szervező iskola mellett a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Szakgimnáziuma, I. István Szakgimnáziuma, Jáky József  Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, valamint a Vasvári Pál Gimnázium, a Csitáry Művészeti Műhely Alapfokú Művészeti Intézmény, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Lánczos Kornél Gimnázium, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium,  a Gorsium Általános Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Tóvárosi Általános Iskola tanulói léptek színpadra. A város és a megye általános, illetve középiskolásai által alkotott Free Spirit, Black Squad és Bokréta néptáncegyüttes is bemutatkozott az esten.

A gálán készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.