Szóval győzni – ma zajlott az első forduló

2019.01.28. 17:35
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. január 28. (hétfő)
A válogatón 26 fiatal beszélt a döntőbe jutásért. Galéria 
 
 
 
Ma zajlott a Szóval győzni kommunikációs bajnokság válogatója. Beszédre elszánt, 26 kreatív középiskolás gyűlt össze a Hiemer-házban, hogy a dr. Ignácz Adrienn pszichológussal, Bakonyi István irodalomtörténésszel és Kozáry Ferenc színművésszel folytatott improvizatív társalgásból kiderüljön: kik vetélkedhetnek márciusban a győzelemért. A versenyre ellátogatott dr. Cser-Palkovics András polgármester is, és megköszönte a részvételt a hagyományteremtő tehetségkutatóra jelentkező diákoknak. A 15 döntős névsorát a https://www.facebook.com/szovalgyozni/ oldalon lehet majd olvasni, a finálét március 8-án rendezik.  


Szóval győzték meg egymást és a zsűrit fehérvári középiskolások: ma a válogatóval kezdődött el az egyedülálló kommunikációs verseny, amelynek a küldetése, hogy a virtuális világban jól eligazodó, kreatív fiatalokat az élőszóbeli megnyilvánulásokban segítse. Kilenc intézmény 26 diákja érkezett, hogy a válogató fordulóján a dr. Ignácz Adrienn pszichológussal, Bakonyi István irodalomtörténésszel és Kozáry Ferenc színművésszel folytatott improvizatív beszélgetésben győzzék meg a zsűrit az írásbeli bemutatkozás után. A jó kommunikációs adottságok mellett a délután folyamán figyelték a mondanivaló mélységét, a személyiséget, az értékteremtő készségeket, a világlátást; ezenkívül fontos szempontok voltak az oldottság, a derű, és az átütő erő. Kazinczy gondolataival élve: „Jót s jól!” – fogalmazta meg Kozáry Ferenc.

A tehetségkutató versenyben mentorok – a válogató zsűritagjain kívül még Azurák Csaba, a TV2 műsorvezetője – segítik a felkészülést: összesen öt alkalomból álló tematikus képzés vár majd a döntősökre. A március 8-i versenynapon a diákoknak rövid felszólalást kell majd bemutatniuk, beszélgetniük Azurák Csabával, a TV2 műsorvezetőjével egy vidéki város jövőképéről, továbbá kommentálni egy videót, ami rögtönzési képességeket igényel.

Tóth Kristóf
nak, a Ciszterci Szent István Gimnázium tizenegyedikes tanulójának többen is ajánlották a versenyt; szerinte társadalmi elvárás, hogy hozzá tudjunk szólni bizonyos témához, és ehhez nem elegendő, ha jó adottságokkal bír valaki. A kommunikáció fontos szempont lesz a továbbtanulásánál is: érdekli a jogi vagy a politikai pálya, illetve a média világában is el tudná képzelni magát. Négy éves diákrádiós tapasztalata alapján – mondta – igazán motiváló lenne számára az interjús feladat, amennyiben bejut a döntőbe.

A nap végére kialakul a finálé 15 fős mezőnye is, a döntősök névsorát hamarosan a https://www.facebook.com/szovalgyozni/ oldalon olvashatjuk.


A válogatón készült fotók letölthetőek a Galériából!Szöveg: Fraller Ildikó
Fotó: Simon Erika

 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.