Röplabda éjjel-nappal a Jákyban

2019.02.01. 17:08
SAJTÓKÖZLEMÉNY -  2019. február 1. (péntek)
 
 
 
Második alkalommal szervezte meg a Székesfehérvári Diáktanács huszonnégy órás non-stop röplabda-tornáját, amit idén is a Jáky Szakközépiskola tornacsarnokában bonyolítanak le. Péntek délután három órakor kezdődött a játék, a résztvevők valóban éjjel-nappal röpizni fognak. 


Egy éve volt az első huszonnégy órás röplabdázás, és már akkor elhangzott, hogy hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Székesfehérvári Diáktanács. A tavalyi esemény nagyon jól sikerült, így nem volt kérdés a folytatás. Pénteken benépesedett a Jáky József Szakközépiskola tornacsarnoka, a bemelegítésnél alig lehetett elférni a pályán, a létszám ugyanis nőtt az előző évihez képest. Ezt emelte ki Mészáros Attila alpolgármester is, aki – akárcsak tavaly – idén is pályára lép a tornán a Diáktanács együttesében.

„Az első huszonnégy órás versenyre tizenkét csapat nevezett, most viszont húsz, vagyis alaposan megnőtt a létszám. Csaknem kétszáz diák fog röplabdázni, szinte mindegyik fehérvári középiskolából érkezik csapat. Baráti társaságok is vannak, akik összeállnak ilyenkor, és például a tavalyi győztes nagyon magas szinten űzte a játékot. A város nevében köszöntjük a résztvevőket, örülünk, hogy ezúttal is érkezett vendégcsapat Fehérvárra, hiszen ez is a hagyomány része” – mondta Mészáros Attila. A megnyitón szintén üdvözölte a résztvevőket Magyaródi Anett, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke.

Az említett vendégegyüttes idén a komáromi városi diáktanács csapata (tavaly a békéscsabaiak jártak a Jákyban). A vegyes fiú-lány csapatok két csoportba sorsolva kezdték meg a tornát. Egy mérkőzés tizenöt percig (vagy valamelyik csapat által elért tizenöt pontig) tart, a csoportmeccsek után szombat délelőtt kezdődnek a helyosztók. Addig még számos mérkőzést láthat, aki bepillant a tornacsarnokba, az iskola egyéb helyiségeiben pedig pihenési lehetőséget biztosítanak a játékosoknak a szervezők. Ahogy tavaly is, a röplabdatorna így huszonnégy órás „sportbuliként” maradhat emlékezetes a résztvevőknek. Szombaton 15 órakor ér véget a meccsdömping, ezután eredményhirdetéssel zárul az esemény.

A helyszínen készült fotók letölthetőek a Galériából


Szöveg: Somos Zoltán
Fotó: Molnár Artúr

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.