Véget ért a 2019-es Szent István Kupa

2019.02.04. 09:10
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 4. (hétfő)
Bronzérmes lett a magyar U16-os fiú válogatott. Galéria 
 
 
 
Vasárnap délután izgalmas helyosztó mérkőzésekkel és éremátadással ért véget a 2019-es Szent István Kupa. A Gáz utcai kosárlabdacsarnokban a magyar U16-os fiú válogatott a bronzéremért játszott, a döntő mérkőzés pedig a Real Madrid – Stellazzurra Rome volt.


Helyosztókkal zárult vasárnap Székesfehérváron a 2019-es Szent István Kupa. Az immár hagyományos, hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi utánpótlástorna sokakat vonzott az Alba Regia Sportcsarnokba. Idén is nyolc csapat – az Alba Fehérvár, a Bayern München, a Beograd Selection, a Magyar U16-os válogatott, a Real Madrid, a Stellazzurra Rome, az U-BT Cluj Napoca, valamint a Virtus Bologna – mérte össze erejét. 

A magyar U16-os fiú válogatott ellenfele a német Bayern München volt vasárnap délután, akik nagy küzdelemben 73-66-os győzelemmel szerezték meg a bronzérmet. A nap a Real Madrid – Stellazzurra Rome mérkőzéssel zárult, amelynek végeredménye 88-92 lett. Így az olasz csapat nyerte el idén az aranyérmet, a spanyoloknak pedig meg kellett elégedniük a dobogó második fokával.

A díjátadáson Székesfehérvár Önkormányzatát Mészáros Attila alpolgármester képviselte.


A döntőn készült fotók letölthetőek a Galériából.

Fotó: Molnár Artúr 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Október
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
23
27
28
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.