„Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos.”

2019.02.04. 17:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 4. (hétfő)
Megnyílt a Tóparti tárlat. Galéria
 
 
Öt évfolyam diákjainak legkreatívabb, legkülönlegesebb, legértékesebb munkái láthatóak a hétfőn megnyílt Tóparti tárlaton. A színvonalas kiállításon a grafikus, a keramikus és a textilműves tanulók képviseltetik magukat egy-egy alkotással.

Zene, irodalom, tánc, képzőművészet. Mindez egy helyen szerepelt a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium minden évben megrendezésre kerülő szakmai tárlatának megnyitóján. Öt évfolyam diákjainak legkreatívabb, legkülönlegesebb, legértékesebb munkái láthatóak a hétfőn megnyílt Tóparti tárlaton. A művészetis diákok életében ez egy mérföldkő, hiszen a kiállítás lehetőséget ad arra, hogy bemutassák, milyen szakmai fejlődési íven haladnak évről évre.

Mint azt köszöntőjében dr. Vizi László Tamásné igazgató kiemelte, egy csodának lehetünk tanúi. A kiállított munkák a diákokból áradó tehetségről, a szorgalmukról árulkodnak. A gazdag technikával készült festmények, grafikák, plakátot, kerámiák, textilművek klasszikus és rendkívül újszerű gondolatokat egyaránt hordoznak. Ezek az alkotások jól tükrözik, hogy milyen távlatokat nyithat meg a szeretetteljes gondoskodás, a támogató mester útmutatása az ifjú, útkereső tehetség előtt.

 „Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál.” a P.S. I love you című filmből szóló idézettel kezdte kiállítás megnyitóját Török Szabolcs. A tankerület igazgatója köszönetet mondott az alkotó diákoknak, a művésztanároknak, az intézmény valamennyi pedagógusának azért, hogy évről évre tanúi lehetünk annak, hogy a tehetségeknek van hol és méltóan bemutatniuk ezeket az alkotásokat.

Az iskola gazdag, színvonalas téli tárlata mindig a művészetis diákokról szól, amelyen minden tagozatos tanulónak szerepel egy-egy alkotása. A látogatók figyelemmel kísérhetik a grafikus, a kerámia- és a textilműves tanszak diákjainak munkáin a szakmai fejlődést, és sokat elárul az alkotókról az is, hogy éppen melyik elkészített darabot ajánlották fel a kiállításra.

Az eseményen készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Molnár Artúr
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.