Találkozás 12 fiatallal

2019.02.11. 18:40
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 11. (hétfő)
Szóval győzni - Harmadik mentornap              Galéria
 
 
 
 
 
 
Harmadik alkalommal találkoztak a Szóval győzni döntősei. A második felkészülési hét első mentornapját ismét Kozáry Ferenccel, a Vörösmarty Színház színművészével tölthették a fiatalok. A másfél órás programon a bemelegítés után ezúttal egy beszédtechnikai, viselkedés- és retorikatréningen szerezhettek új ismereteket a résztvevők.
 
Tizenkét középiskolás győzte meg szavaival dr. Ignácz Adrienn pszichológust, Bakonyi István irodalomtörténészt és Kozáry Ferenc színművészt, azaz a Szóval győzni verseny mentorait január végén. A döntőbe került versenyzők a múlt hét folyamán már részt vehettek két mentornapon, ahol először Kozáry Ferenc foglalkozott a fiatalokkal és a testbeszéd, szemkontaktus és hangsúly jelentőségéről beszélt a gyerekeknek.
 
A második alkalommal Bakonyi István tartott rendhagyó irodalomórát, ahol a retorika alapjairól tanulhattak, majd dr. Ignácz Adrienn vette kezelésbe a döntősöket és az eredményorientált kommunikációról tartott foglalkozást.
 
Ma újra Kozáry Ferenc színművész foglalkozott a diákokkal. A másfél órás mozgalmas, mozgásos órát egy bemelegítővel kezdték és egy rövid visszaemlékezéssel az előző alkalommal tanultakról. Ezt követően Karinthy Frigyes: Találkozás egy fiatalemberrel című egypercesét kapták kézhez, a feladat pedig nyilvános előadás volt. Pulpituson, a mikrofonba. A sikeres felolvasás után pedig értékelniük kellett egymás teljesítményét. A foglalkozást vezető mentor elmondta, hogy már most sokat fejlődtek a döntősök, sok apró trükköt elsajátítottak, amit ügyesen beépítenek a feladat megoldásba, de a ’munka dandárját’ otthon kell elvégezniük, hiszen a gyakorlás útján rögzülnek majd igazán a fortélyok.
 
A döntősökre még két mentornap vár a március 8-i nagy megmérettetés előtt. A következő alkalommal ismét Bakonyi tanár úr és dr. Ignácz Adrienn foglalkozik majd velük, az utolsó találkozón pedig Azurák Csaba, a TV műsorvezetője, a verseny házigazdája, moderátora és zsűritagja segíti majd a fiatalokat a döntőre való felkészülésben.
 

 

 

 


Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.

 

 

 

 

Szöveg: Torma Kinga Regina

Fotó: Molnár Artúr

 

 

 

 

 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.