Székesfehérvár idén is remek programokat kínál

2019.02.21. 15:31
SAJTÓKÖZLEMÉNY -  2019. február 21. (csütörtök)
Utazás kiállítás 2019. Galéria 
 
 
 
 
Magyarország első számú turisztikai vásárán, a 42 éve megrendezésre kerülő budapesti Utazás kiállításon ismét saját standon mutatkozik be Székesfehérvár. A nyitó szakmai napon a 2018-as év turisztikai eredményeiről és az idei év terveiről az A pavilon 311A standján közös sajtótájékoztatón számolt be dr. Cser-Palkovics András polgármester és F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.  


Csütörtökön nyitotta meg kapuit az Utazás 2019 kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol 30 ország 300 kiállítója várja az érdeklődőket egészen vasárnapig. Az idén 42 éves fórum középpontjában a kaland áll, az „Aktív hétvége van.” szlogen értelmében egyedi hosszúhétvégéket kínálnak a kiállítók, legyen szó külföldi vagy belföldi úti célról. A rendezvényen egy helyen és időben kaphatnak információt az érdeklődők a desztinációkról, a nyaralóhelyekről, a szálláshelyekről. Az egész környezet utazásra inspirál, a kiállítók bemutatkozó standjaihoz szórakoztató programok is társulnak.

Magyarország elsőszámú turisztikai kiállításán Székesfehérvár a Pákozdi KEMPP-el közösen, az előző évekhez hasonlóan saját, impozáns megjelenéssel mutatkozik be, az A pavilon 311A standján. A turisztikai seregszemlén városunkat az Önkormányzat támogatásával idén is a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. képviseli. Az egyedi standon megjelenik a 2019-es év legfrissebb turisztikai kínálata, a Tourinform Iroda az év kiemelt eseményeit felvonultató éves programfüzettel és szóróanyagokkal várja a kilátogatókat.

F. Szegő Krisztina, a Turisztikai Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Székesfehérvár turisztikai népszerűsége évről-évre növekszik, amit a számok is bizonyítanak. 2018-ban a Székesfehérváron eltöltött vendégéjszakák száma meghaladta a 160 ezret és hasonló növekedés volt tapasztalható a látogatók számát illetően is. „A Tourinform Irodában a megrendelt idegenvezetések száma is jelentős volt tavaly, ugyanis mintegy háromszáz szervezett idegenvezetést bonyolítottunk le, ami húsz százalékos növekedés a korábbi évhez képest. Remélem, hogy tovább tart idén is ez a lendület. A város szálláskapacitás-kihasználtsága az országos átlag fölött volt tavaly a 63 százalékos kihasználtsággal, és bizony voltak olyan időszakok, amikor alig lehetett szállást találni. Nagyon sok látogatót köszönhetünk a sportrendezvényeknek, konferenciáknak, az üzleti turizmusnak, azonban az Utazás kiállításon azon dolgozunk, hogy Fehérvár kulturális és szabadidős kínálatát juttassuk el a nagyközönségnek. Reméljük, minél többen rájönnek arra, hogy Fehérvár egy vonzó turisztikai célpont, ahova érdemes ellátogatni és nem csak néhány órára, hanem napokra is.” 

A székesfehérvári stand megnyitóján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a kilátogatókat. Köszöntőjében kiemelte, hogy a számokban mérhető eredmények nem lehettek volna elérhetők a városban dolgozó turisztikai szakemberek munkája nélkül. „A figyelmet a város által kínált élményre és hangulatra szeretném felhívni. Hívunk és invitálunk mindenkit, hogy töltsenek nálunk hosszabb időt és látogassanak el a megye más településeire is. Magyarország történelmi fővárosa határon innen és határon túlról is színes programokkal vár, és látogatásra invitál mindenkit.” – mondta el a polgármester, aki hozzátette: a városban van potenciál az üzleti turizmus tekintetében is.

A standmegnyitón részt vettek Brájer Éva és Róth Péter alpolgármesterek is. „Székesfehérvár kulturális élete virágzik: a néptánc mellett – ami méltán híres Fehérváron – a tavalyi évben megalakult a város Balett Színháza, melynek decemberi előadásaira szinte azonnal elfogytak a jegyek. Szép látogatószámokat produkálnak a színház, valamint a Szent István Király Múzeum kiállítóhelyei is, egyik évről a másikra nyolcvan százalékkal haladtuk meg a belépéseket.” – emelte ki Brájer Éva, aki hozzátette, hogy a képzőművészet, a tánc- és színházművészet mellett a városi és nemzetközi sportprogramok és a kézműves gyermekfesztivál miatt is érdemes a városba látogatni.

A vasárnapig nyitva tartó kiállításon az impozáns fehérvári standon egy térbetűs installációt helyeztek el a Tourinform Iroda munkatársai, amely a fehérváriak számára már ismerős lehet, hiszen az adventi időszakban a Magyar Király Szálló előtt láthatták és szelfizhettek vele a városlakók. Most egy újragondolt formában trónként vonzza a fotózkodni vágyókat, ahol a szervezők nem is bízzák a véletlenre a jó képek készítését: a standon fotósok gondoskodnak a maradandó emlék elkészítéséről és elküldéséről. Az itt készített képeket érdemes lesz megosztani az internet közösségi felületein, ezzel is népszerűsítve Székesfehérvárt.

A helyszínen készült fotók letölthetők a Galériából.

fotó: Simon Erika

szöveg: Torma Kinga Regina

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.