POLAR Futóklub alakult Székesfehérváron

2019.02.21. 19:25
SAJTÓKÖZLEMÉNY - 2019. február 21. (csütörtök)
Kéthetente csütörtökön várják ezentúl a futni vágyókat           Galéria

 
 
 
 
 

Budapest, Debrecen, Győr, Sopron és Kecskemét után Székesfehérváron alakult meg az ország következő POLAR Futóklubja. A világ piacvezető edzésdiagnosztikai, pulzus- és teljesítménymérő berendezéseket, órákat gyártó cége által támogatott közösség Székesfehérváron a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban tartott ingyenes edzésekre várja ezentúl kéthetente csütörtökön a futás szerelmeseit és mindazokat, akik szeretnének jobban megismerkedni a sportág rejtelmeivel.
 

Hallgatni a testedet egy dolog, megérteni, hogy mit is mond neked, az egy teljesen más történet.” – tartja a POLAR cég vállalati filozófiája. A futás mára nem csak trend, de trendi is lett, erre a piaci igényre indította el válaszát a vállalat és alakította meg 2017. júliusában első hazai futóklubját Budapesten, majd terjeszkedett tovább az országban Debrecenbe, Győrbe, Sopronba, Kecskemétre és ért el 2019. februárjára Székesfehérvárra.

 

 A tél végi, hűvös csütörtök estén körülbelül ötvenfős társaság gyűlt össze a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központ rekortánpályáján azért, hogy jó hangulatban, professzionális környezetben, professzionális edzést-támogató eszközöket tesztelve, professzionális felügyelet és asszisztencia mellett hódoljanak hobbijuknak, a futásnak. A futók sorában Mészáros Attila alpolgármester is jelen volt. A közös edzés előtt az alpolgármester elmondta: „Öröm látni, hogy a sportinfrastruktúra-fejlesztések nyomán egyre többen sportolnak akár a Bregyóban, akár a Haleszban, akár az új Túrózsáki Szabadidőparkban. Az új futóközösség nagy előnye, hogy szakmai segítséget nyújt a sportoláshoz, elkerülve ezzel az esetleges sérüléseket. Ebben a remek közösségben szakmai iránymutatást kaphatnak a hobbifutók abban, hogy hogyan tudnak még hatékonyabban fejlődni.”

 

Nincs POLAR Futóklub nagykövetek nélkül, akik megfelelő támogatást tudnak adni a szabadidős futóknak az edzések alkalmával, inspirálják és mentorálják őket. A fehérvári közösség élére Takács Péter és Szabados Anett álltak. A nagykövetek elmondták, szeretettel várnak ezentúl kéthetente csütörtökön 17.30 órától minden futni vágyót, hogy egy jó hangulatú csapattal együtt mozogjanak. A részvételhez semmilyen speciális eszközre nincs szükség, a mentorok csak az időjárásnak megfelelő öltözetet és kényelmes sportcipőt javasolnak.

 

Az első edzés 1800 méter bemelegítő kocogással kezdődött, majd a résztvevők Magyarország legjobb atlétika pályáján futóiskoláztak, iram-játék futást végeztek. Ezt követte a levezető futás és a nyújtás.

 

 
 
 
 
A futáson készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
Fotó: Simon Erika
Szöveg: Torma Kinga Regina
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.